Илюстрация Увеличаване [Златен Рожен] Смаляване Публикацията е част от платеното

...
Илюстрация Увеличаване [Златен Рожен] Смаляване Публикацията е част от платеното
Коментари Харесай

Златен Рожен подкрепя колоездачния тур на легендата на германското колоездене Олаф Лудвиг

Илюстрация
Увеличаване
[Златен Рожен] Смаляване

Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
От тъкмо 10 години германецът Олаф Лудвиг – едно от най-големите имена в международното колоездене, стои зад самодейността запалени хоби-спортисти от Германия да опознават България от първо лице, под формата на колоездачни обиколки в няколко красиви кътчета на страната – региона на Сандански, и част от българското Черноморие. Съдействие на самодейността на локално равнище оказват от доста години Община Сандански и организации като Сдружението на хотелиерите и туроператорите, само че и редица частни компании като Винарска маза и хотел " Златен Рожен ", които припознават като своя задача концепцията на Лудвиг да работи интензивно за разпространение на района измежду немски туристи, които се интересуват от планини и рискови спортове.

Кой е Олаф Лудвиг и каква е връзката му с България? Лудвиг е международна легенда с над 28 години кариера на професионален колоездач зад тила си. Прави първите си стъпки в професоналното колоездене през 90-те в Холандия, по-късно кариерата му се развива стремглаво, като му носи Зелена фалнелка в Tour de France - (дава се на състезателя с най-хубаво време на спринтовете), най-вече етапни победи – цели 36 в Пробега на Мира ( " Course de la Paix " ), международна купа на шосе през 1981 год., както и олимпийска купа в колоездене на шосе от олимпийските игрите в Сеул през 1988 година. Победител е в влиятелната Обиколка на Франция " Тур дьо Франс " през 1990 година. След като завършва спортната си кариера през 1996 година, немската звезда от някогашната Германска демократична република минава през постовете пресаташе, а след това и управител на националния тим на Германия по колоездене.

Илюстрация
Увеличаване
[Златен Рожен] Смаляване

Днес 58 годишният олимпийски и международен първенец се занимава с няколко извънредно любопитни плана в колоезденето, част от които са свързани директно с България. Той е създателят на самодейността Bulgarian Cyclingtour , чийто старт е даден още през 2008 година, а септември тази година ще означи впечатляващ 10 годишен празник. Основен сътрудник и златен спонсор на самодейността на световноизвестния немски колоездач в юбилейната 2018 година е Винарска маза " Златен Рожен " , които поддържат проведените от Лувдиг обиколки за фенове на колоезденето от Гемания. Винарската маза оказва освен цялостна логистична поддръжка на колоездачния тур, само че е и хазаин на съпътстващи обиколката събития като специфични дегустации на типични за района по долината на Струма винени сортове и кулинарни вечери.

Именно любознанието към хората, страната ни, обичаите и традициите, а не просто пристрастеността към тренировките, са повода толкоз запалени последователи на вело-спорта от Германия да изберат тази форма на самобитен туризъм и да се включат във велосипедните походи на харизматичния международен първенец по колоездене. Идеята на обиколките, които към този момент цяло десетилетие се радват на извънреден интерес от немска страна, е точно съчетаването на дейна отмора в региона на Сандански с порядъчна доза спорт и културно доближаване.

Тази година запалените хоби-колоездачи от Германия имаха опцията да гостуват на Златен Рожен - основния спонсор на самодейността, и да се срещнат от близко с целия развой на произвеждане на вино, с новите френски и италиански сортове грозде, да научат по какъв начин протича ферментацията, в какви бъчви отлежава виното и на финала да дегустират някои от виновността с най-отличителни вкусови характерности, както и да закупят по няколко бутилки, които да споделят с близки и познати в родината си.

Илюстрация
Увеличаване
[Златен Рожен] Смаляване

През месец май германецът придружи 2 групи от свои сънародници, като всяка от тях имаше опция в границите на една седмица по авансово направена стратегия да се запознае с естествените забележителности и изискванията за спорт и туризъм в живописния Югозапад. В първата група участваха 14 мъже, а към втората се причислиха общо 16 души, измежду тях и 3 фамилии. Няма никакви ограничавания във възрастта на участниците, макар, че програмата е строго разчетена по дни и часове, показа Лудвиг, защото главната цел на вело туровете не е подготовка за спортни достижения, а нови страсти и впечатлениея за участниците. До момента в Bulgarian Cyclingtour са се записвали всевъзможни хора - фенове на колоезденето, на възраст от 28 до 75 години. Средно дневно се изминават по към 100 км, като групата постоянно се съпровожда от чудесно оборудван бус, който подсигурява сигурността по трасето и опция за отмора при положение на потребност. Също по този начин няма условие участниците във вело-похода да имат и състезателен бекграуд, по тази причина и част от работата на Олаф Лудвиг е да им даде препоръки по какъв начин да карат безвредно или по какъв начин да се движат в група.

Следващите три групи от немски вело-ентусиасти се чакат в Сандански при започване на септември.

За повече информация:
Винарска маза " Златен Рожен "
https://www.zlatenrozhen.bg/
http://www.bulgariancyclingtour.de/de/bulgarian-cyclingtour.html
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР