Череши на цена от 50 лева за килограм се продават

...
Череши на цена от 50 лева за килограм се продават
Коментари Харесай

Череши по 50 лв. за килограм се продават у нас

Череши на цена от 50 лв. за кг се продават към този момент у нас. 

Рекордната цена държи сергия на Четвъртък пазара в Пловдив, споделя бТВ.

Собственикът твърди, че плодовете са негово лично производство – откъснал ги е от дърво в двора си и не позволява на екипа ни да снима стоката.

Цената на черешите определено стряска хората, изключително по-възрастните.

„ Какво да ги виждам, аз нямам толкоз пари да си купя. За някои са евтини, за нас, пенсионерите, не. Ще чакаме да поевтинеят и тогава “, споделя Иванка Моллова.

Съседната сергия на пазара също продава череши, само че за 40 лв. кг. Те обаче са импорт от Гърция.

Продавачът споделя, че зарежда от няколко дни и макар цената стоката се продава. Някои взимат по 100 грама, а други по много повече. 

„ И по два, и по три кг могат да взимат, има хора. За всеки трен си има пасажери, има хора с благоприятни условия и си взимат по-скъпото “, споделя един от продавачите на Четвъртък пазара.

На пазара се оферират и родни череши – 25 лева за кг от Брестовица, и 15 лева. – от Брестник. Купувачи не липсват, описват хора от прилежащите сергии.

Заради топлото време до две седмици пазарът ще е цялостен с родни череши на доста по-ниски цени, споделят притежатели на черешови градини.

Производителите се притесняват от слани и се чудят по какъв начин ще опазят дърветата, защото пожарната не позволява да се пали огън към тях.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР