Илюстрация Увеличаване Смаляване За пациента чакането пред лекарския кабинет често

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване За пациента чакането пред лекарския кабинет често
Коментари Харесай

Моля, изчакайте пред кабинета... Или как да намалим стреса и тревожността у пациентите

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
За пациента чакането пред лекарския кабинет постоянно се оказва много скучно и изнервящо, времето минава постепенно, а опциите за развлечение са лимитирани до няколко медицински брошури, списания отпреди пет-шест месеца и книжки за оцветяване за деца. Само по себе си упованието преди обзор може да бъде изключително стресиращо както за пациентите, по този начин и за техните придружители. Те са напрегнати, тревожни и неспокойни, от една страна, от мисълта за болестта си, а от друга - от огромните опашки пред кабинета в очакване на срещата с доктора.
Именно ескалацията на напрежението и тревогата у пациентите обуславят потребността от разпръскване и основаването на положителна настройка, а оттова и оправянето с отрицателните последствия от чакането пред кабинета.

Освен с все по-съвременните си медицински услуги през последните пет години лечебните заведения и медицинските центрове в България оферират на посетителите

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък неповторимо осведомително наличие

- над 100 хиляди пациенти месечно в десетки български лечебни заведения се осведомят от болничния информативен канал ON HEALTH, който се излъчва на профилирани екрани в чакалните пред лекарските кабинети.

Докато следят осведомителния канал, времето на пациентите минава незабелязано, а те и техните близки са по-спокойни. Каналът основава топла и приветстваща атмосфера, пациентите се усещат като вкъщи си пред тв приемника, гледат с интерес занимателните излъчвания, четат и разискват здравните препоръки, като за миг стресът и терзанието от заболяването и лекуването остават на назад във времето.

Проектът за болничен информативен канал ON HEALTH е уникален в България и е осъществен за пръв път в болница " Аджибадем Сити клиник Токуда " в София преди пет години от компания, специализираща в цифрови връзки. Последната година

каналът уголемява излъчването си и в най-големите лечебни заведения

и медицински центрове в София, Пловдив, Стара Загора, Видин, Ямбол, Велико Търново и Варна. Но с това разширението не стопира и през идващите два месеца той ще бъде наличен още в клиники в Бургас, Плевен и Русе. Тенденцията е каналът да се развие до над 150 екрана и да доближава до повече от 160 хиляди души на месец.
Мисията на осведомителния канал ON HEALTH е да доставя характерно наличие - информиращо, забавляващо, учащо. Паралелно с това наличието е настоящо, навременно, районно диверсифицирано и обществено отговорно. Забавните и забавни материали отвличат вниманието за избран миг, което доста понижава чувството за стрес и терзание, преди пациентът да влезе в кабинета или до момента в който компаньон изчаква другар или родственик в чакалнята.

Наред с това информацията, предавана на екраните, цели в някаква степен да

" образова " и " възпитава " в здравна просвета

и държание. Това включва превантивни здравни препоръки, календар за имунизации и имунизации, отговори на постоянно задавани здравни въпроси, препоръки за предотвратяване от произшествия, информация за права на пациентите, здравни показатели за мигрена, артрит, грип и алергии, свързани с промени във времето, и препоръки за деяние.

Пациентите доста постоянно са изправени пред напрежение, обвързвано с визитата им в клиниката. Според изследване сходен канал може да понижи чувството за " изгубено време " с над 35%, т.е. 30-минутно очакване пред кабинета ще се усети като 20-минутно. Подобен феномен освен понижава чувството за дългото очакване, само че и спомага за това пациентите да се усещат по-спокойни и сигурни преди срещата с лекаря.

Според изследванията на ON HEALTH измежду феновете на канала те получават доста нова информация и акцентират изгодите от него в няколко аспекта. Първият е, че

гледането му усъвършенства усещанията и преживяването за пациентите

и обезпечава по-спокойна среда за работа на медицинския екип. Освен това той е извънредно потребен както за посетителите, по този начин и за болничното заведение, тъй като дава информация за водещите експерти и всички предлагани от болничното заведение медицински услуги, способи и нововъведения. Според феновете му каналът им оказва помощ със препоръки и любопитни обстоятелства и ги " възпитава " в здравословен метод на живот, осведоми ги какви профилактични прегледи би трябвало да преминат и какви акции за безвъзмездни прегледи съществуват сега.

Не е елементарно да го признаем - множеството пациенти не са удовлетворени от опита си в опазването на здравето. Те са изтощени от възприятието, че са единствено следващият номер, а не фактически човешко създание. Пациентите желаят по-малки периоди на изчакване или най-малко по-комфортно и незабелязано очакване пред лекарския кабинет. Дигиталното бъдеще трансформира напълно пациентското прекарване, в което каналът ON HEALTH постанова нови стандарти за връзка и взаимоотношение сред пациента и доставчиците на здравни услуги.

" В желанието си да предоставяме качествено наличие за аудиторията на осведомителния канал интегрираме рубрики и изявления от най-актуалните интернет уеб сайтове. Ние си партнираме с водещите осведомителни портали в България и излъчваме наличие от тях, като това става изцяло автоматизирано. Така новините са настоящи и " горещи " сега, в който ги излъчваме при нас. "

" В допълнение, ние предоставяме на нашите сътрудници опция в лицето на този мощен инструмент да показват в своята клиника лична информация, обвързвана с новостите в медицинските услуги, които дават, технологиите и екипа от лекари, който стои зад тях в здравното заведение. "

Концепцията ни с фокус върху пациента

има и още едно извънредно преимущество. То е за нашите сътрудници, които желаят и популяризират в канала - рекламните спотове, предавани сред забавното наличие, доближават извънредно дейно и ненатрапчиво до крайната си цел – пациентите. Нашите изследвания демонстрират, че 78% от феновете на канала възприемат положително рекламните послания в него.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР