Илюстрация Увеличаване Автор: Правителствена Служба Смаляване Българите да спят спокойно,

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Правителствена Служба Смаляване Българите да спят спокойно,
Коментари Харесай

Удобният Борисов

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Правителствена Служба Смаляване
" Българите да спят умерено ", сподели министър председателят Борисов след срещата си с турския президент Ердоган, който му даде обещание да не пуска бежанци към българските граници. Самите турци, които не престават да приютяват над три милиона бежанци, не са изгубили съня си, а визитата на Борисов в Анкара за следващ път сподели, че той е пожеланият медиатор на турския президент с Брюксел. Това е добре, само че дали е чак мотив за горделивост?

Първо, както и непознати медии означиха, топлият му банкет в Анкара се дължи и на това, че българското държавно управление предава на турските управляващи тихомлкоъм и без правосъден контрол лица, които режимът на Ердоган счита за свои съперници и желае да ги хвърли в пандиза. За съпоставяне, Гърция да вземем за пример отхвърли да съобщи няколко турски военни. Не на вятъра Ердоган благодари на Борисов за положителното съдействие на специфичните служби.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Второ, Борисов повтаря безрезервно думите на турския президент, че Европейски Съюз не му дава обещаните пари за бежанците - 6 милиарда евро. Данните сочат, че парите се отпускат съгласно подписаното съглашение, само че казусът на Ердоган е, че Брюксел не му ги връчва непосредствено, а ги разпределя по съответни планове за подкрепяне.

Трето, Борисов се опълчва на възможни наказания на Брюксел против Турция, каквито преди няколко месеца се обсъждаха поради опита й да обсеби част от морската икономическа зона на Кипър.

И четвърто, тъй като за разлика от сътрудниците му в други, " по-първи " страни в Европейски Съюз българският министър председател няма проблеми с публичното мнение, което да му оказва напън поради всичко нагоре и поради нарушаванията на човешките права в Турция и политическите арести. Видима за всички е и комфортната позиция, която българският министър председател дава на Ердоган да размахва пръст на Запада и в частност на Европейски Съюз.
Вярно е също, че България не може да направи и половината от това, което прави Гърция. И преиграването оставя неприятен усет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР