Най-възрастният избирател във Варна гласува машинно в училище Ал. С.

...
Най-възрастният избирател във Варна гласува машинно в училище Ал. С.
Коментари Харесай

Дядо на 104 пусна гласа си с машина

Най-възрастният гласоподавател във Варна гласоподава машинно в учебно заведение " Ал. С. Пушкин ". Хиньо Коларов е на 104 години и в никакъв случай не е пропущал да даде своя избор. Казва, че до момента е дал своя вот близо 100 пъти.

Хиньо Коларов пуска първата си бюлетина през далечната 1938 година. Тогава бил на 18 години. Макар че към този момент е трудноподвижен, той отива до изборната секция благодарение на сина си, с цел да гласоподава и през днешния ден, оповестява Българска национална телевизия.

Вие сте пример за младежите, горделивост за града ни и за всички млади, които не желаят да гласоподават, а би трябвало да гласоподават ", каза Катя Христова – секретар на 44 секция в СУЕО " А. С. Пушкин ".

Без терзания Хиньо Коларов избира да гласоподава с електронна бюлетина.

– Няма да срещнете никакви усложнения?

Хиньо Коларов: " Не! "

" Справи се ужасно. Нашите възторженостти към тази възраст да гласоподава на машина, тъй като даже и младежите се опасяват от време на време да стигнат до машината ", разяснява секретарят на 44 секция в СУЕО " А. С. Пушкин ". Възрастният мъж се надява идващите политиците да са честни.

" За да изберем държавно управление, което да прави работа, а не служебни държавни управления. Без постоянно държавно управление няма държавност, тежест няма ", изяснява Хиньо Коларов за какво е значимо да се гласоподава. 

Най-възрастният варненски гласоподавател насочи и съвет към политиците: " Да мислят за България, за която приказват, а не да се надпреварват кой кого да оскърби. "

Мъжът се надява да е здрав, с цел да може да гласоподава и на идващите избори.



 
ТЕМА преди 24 минути 735 преди 27 минути 302 преди 27 минути 3291
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР