Илюстрация Мариета Милушева, Цветана Хайдушка и Преслав Вачев от сегашния

...
Илюстрация Мариета Милушева, Цветана Хайдушка и Преслав Вачев от сегашния
Коментари Харесай

All we hear is, Radio Aura

Илюстрация
Мариета Милушева, Цветана Хайдушка и Преслав Вачев от настоящия екип на студентското радио

Увеличаване

Мариета Милушева, Цветана Хайдушка и Преслав Вачев от настоящия екип на студентското радио

Автор: Светослав Тодоров Смаляване
За Цветана Хайдушка радио " Аура " постоянно е бил саундтракът от детството и тийнейджърските години, а в този момент е част от него. " Аура " е радиото на Американския университет в Благоевград (АУБ) и исторически е първата частна станция в България - учредена е през 1992 година

" Пулсът на Благоевград ", както гласи слоганът му, слиза от ефир през 2012 година, само че продължава и да излъчва и до през днешния ден онлайн. Съдържанието е най-вече ориентирано към културата - кино, музика, мода. Цветана е един от шестимата студенти, които водят предаванията от стаята, в която преди повече от четвърт век е почнало всичко. Те освен поддържат живота на " Аура ", само че и възнамеряват развиването му в нови направления - през идващите месеци радиото би трябвало да премине в подкаст формат.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Екипът, който се сменя през две години, е със строго разпределени длъжности: водещи, продуценти, които инсталират и се грижат за образната еднаквост, хора, които поемат маркетинг частта.

Ангажираността с радиото е част от клубовете, с които университетът развива ползите на студентите. Те са толкоз известни, че се усеща, че сред другите клубове има известна конкуренция. Няма условие тези, които желаят да се занимават с радиото, да имат интерес към медиите. Но както Цветана, която е последна година студентка по публицистика и всеобщи връзки, споделя, тази платформа дава благоприятни условия да приложиш на процедура всичко, научено на доктрина.

" Радвам се, че който желае да взе участие в " Аура ", го прави, с цел да развие умения ", споделя тя, до момента в който нейна колежка се упражнява по арфа в коридора. Духът от вътрешната страна в университета е напълно друг от бруталистическата му опаковка.

Цветана е родена в Благоевград, за малко учи френска лингвистика в Софийския университет и се връща, с цел да запише в АУБ. Привързана е към родния си град и се ангажира с разнообразни интензивности, свързани с неговия социално-културен живот - оказва помощ на музикалния фестивал Francofolie и скоро възнамерява да стартира блог с разнообразни истории за Благоевград, в това число за хора, които вършат изобретателни и забавни неща там.

" Стараем се тези, които желаят да се занимават с " Аура ", да са съществени и да не вземат участие в прекалено много други клубове, с цел да имат време, което да посветят на плана ", споделя Преслав Вачев, който ще приключи следващата година и е също по този начин привързан с клуба по предприемачество. Според концепцията на радиото, предаванията са на разнообразни езици, в това число български и британски език. " Според мен в постоянните излъчвания на британски има капацитет, който не е изцяло проучен, защото сплотява както студентите и хората, които идват в града, по този начин и тези, които са се завърнали след години отвън страната ", споделя той.

Идеята на радиото е и да отрази многообразието в университета - процедура е част от задграничните студенти да бъдат интервюирани в програмата. Докато приказваме с Цветана и Преслава, Мариета Милушева, която има предаване за мода, беседва в ефир със студентка от Косово. Социализирането сред студентите протича и през празненствата, които " Аура " провежда в може би най-популярния клуб в града - Underground, прочут просто като " Ъндъра ".

Тримата не се опасяват, че концепциите им ще се изгубят, когато завършат и дойдат новите членове на клуба. Досега опитът е посочил, че последователност в радиото има, защото най-важното изискване постоянно се съблюдава - който е в него, има желанието да се пусне по радиовълните.

Повече за радио " Аура " на radio-aura.org и facebook.com/RadioAURA.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР