Илон Мъск заяви, че SpaceX ще продължи да финансира своята

...
Илон Мъск заяви, че SpaceX ще продължи да финансира своята
Коментари Харесай

SpaceX ще продължи да финансира своята интернет услуга Starlink в Украйна

Илон Мъск съобщи, че SpaceX ще продължи да финансира своята интернет услуга Starlink в Украйна и ще продължи да дава гратис интернет услуга на страната, която сега се бори с съветска инвазия. По - рано той сподели, че напъните са коствали на SpaceX 80 милиона $. 

„ По дяволите... макар че Starlink към момента губи пари и други компании получават милиарди долари на данъкоплатците, ние просто ще продължим да финансираме държавното управление на Украйна гратис “, написа Мъск в Twitter събота. 
-->
Изявлението на Мъск идва след репортаж на CNN на писмо от SpaceX, в което се желае от американската войска да стартира да покрива разноските за услугата Starlink в Украйна. CNN заяви, че SpaceX е писала на Пентагона през септември, с цел да каже, че компанията към този момент не може да покрива услугата Starlink в Украйна гратис, добавяйки, че това ще коства 120 милиона $ за остатъка от 2022 година и към 400 милиона $ за идващите 12 месеца. 

Илон Мъск и SpaceX започнаха да изпращат терминали Starlink, които разрешават достъп до сателитната интернет услуга на компанията, в Украйна в края на февруари, малко след нахлуването на съветски войски и обществения апел за помощ от украински чиновници. 

Президентът на SpaceX Гуин Шотуел сподели по това време, че компанията е работила по плана седмици преди Михайло Федоров, вицепремиер на Украйна и министър на цифровата промяна на страната, да насочи апел за помощ посредством Twitter на 26 февруари. До февруари 28, първите терминали Starlink бяха на земята в Украйна. 

До началото на април S paceX и USAID оповестиха публично-частно партньорство, което достави 5000 терминала Starlink в Украйна, като над 3000 от тях бяха предоставени непосредствено от SpaceX. Към днешна дата SpaceX е сложила към 20 000 терминала в Украйна, споредНю Йорк Таймс. 

Интернет услугата Starlink на SpaceX е галактическа широколентова мрежа, която има за цел да обезпечи световен достъп до високоскоростен интернет, употребявайки голямо съзвездие от спътници в орбита. За да направи това, SpaceX изстрелва спътници с усилена скорост, като десетки спътници се слагат в орбита едновременно по време на съвсем седмични изстрелвания. Услугата коства $110 на месец, като първичната еднократна цена на хардуера е $599.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР