Илон Мъск стана един от най-амбициозните и успешни бизнес лидери

...
Илон Мъск стана един от най-амбициозните и успешни бизнес лидери
Коментари Харесай

Kнигите за бъдещето, които всеки трябва да прочете според Илон Мъск

Илон Мъск стана един от най-амбициозните и сполучливи бизнес водачи в света във връзка с построяването на технологии за бъдещето, споделя Business Insider.

Той направи първото си положение, основавайки и по-късно продавайки компания, която след това стана PayPal. Както знаем, актуалните му инициативи включват Tesla и SpaceX. За втората той се надява някой ден да води човечеството на Марс. 

Но Мъск не е стигнал инцидентно до даденото на малко на брой умеене да осъществя фантазиите сио. " Аз чета книги ", споделя той в отговор на въпрос по какъв начин се е научил да строи ракети.

Отдавна милиардерът търси герои в разнообразни полета, които да го въодушевяват. И не е самичък. Изследване на над 233 доста богати хора открива, че множеството от тях (88%) споделят, че отделят по 30 минути дневно за четене. Мнозина измежду тях избират нехудожествената литература, а тази за действителността и прогнозите за бъдещето. 

Мъск няма проблем да споделя кои са обичаните му книги, показва в материалa си Business Insider. За да се сдобием с визия по какъв начин той гледа на бъдещето, тук следват 5 книги, които той предлага, с цел да изясни накъде сме се запътили.

...........

" Структури. Или за какво нещата не се разпадат " от Джей И Гордън. (Structures: Or Why Things Don`t Fall Down). В изявление за KCRW Илон Мъск уточни, че тази книга има по-достъпен метод в обясняването на инженерни правила спрямо доста университетски текстове. " Тя е в действителност доста, доста добра, в случай че желаете да се сдобиете с съществени знания зa структурния дизайн ", споделя той. Този бестселър е предложен и от Scientific American и Architect`s Journal.

" Свръхразум: Пътища, рискове, тактики " от Ник Бостром. (Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies). Мъск има вяра надълбоко в силата на технологиите да оказват помощ на хората. Но наред с това той е угрижен за капацитета на изкуствения разсъдък да вреди на хората. Тази книга си заслужава четенето, споделя в Twitter милиардерът иноватор. 

" Нашето последно откритие " на Джеймс Барат (Our Final Invention). Мъск означи, че тази книга за бъдещите благоприятни условия на изкуствения разсъдък си заслужава четенето, тъй като без съмнение му е помогнала да разбере неповторимите преимущества и евентуалната унищожителност на AI. Книгата даже допуска, че умните машини, в случай че надминат равнището на просветеност на хората, може да ни доведат до " завършек на човешката епоха ". 

" Живот 3.0: Да бъдеш човек в епохата на изкуствения разсъдък на Макс Тегмарк (Life 3.0: Being Human in the the Age of Artificial Intelligence). Шефът на SpaceX не е напълно скептичен за изкуствения разсъдък, само че Макс Тегмарк - професор в MIT, написа този бестселър и натъртва на въпроси какъв тип бъдеще желаеме, или за какво е значимо да се уверим, че софтуерните нововъведения дават отговор на тези наши цели за бъдещето. 

" Нула до едно: Бележки за стартъпи, или по какъв начин да изградим бъдещето " от Питър Тийл и Блейк Мастърс (Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future). 

Огромното благосъстояние, което натрупаха някои хора в Силициевата котловина, разумно предизвика интерес към така наречен стартъп просвета. Мъск бе на гребена на вълната през 1999 година с неговата компания за онлайн разплащания X.com, която се сля с друга компания на вложителя Питър Тийл, с цел да възникне PayPal. Начинанието натрупа положение за двамата и им оказа помощ да се разположат върху картата на бизнеса. Мъск показва тази книга на Тийл, поради написаните в нея цеенни неща за започващите компании от първо лице, казвайки " Питър Тийл построи голям брой пробивни компании и " Zero to One " демонстрира по какъв начин той го направи ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР