Илон Мъск реализира бърза операция по придобиване на социалната мрежа

...
Коментари Харесай

Илон Мъск договори Twitter за 44 милиарда долара


Илон Мъск осъществя бърза интервенция по придобиване на обществената мрежа Twitter
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Twitter ще бъде напълно изкупена от милиардера Илон Мъск за към 44 милиарда $, след което ще престане да бъде акционерно сдружение, а частна компания, оповестиха публично от обществената мрежа. Търговията с акции на сдружението на борсата е прекратена.

Съгласно изискванията на договорката, акционерите в Twitter ще получат по $54,20 за всяка притежавана от тях елементарна акция все още на привършване на договорката. Това е колкото в началото оферираше Мъск за всяка акция на Twitter и с 38% повече от борсовата стойност на скъпите бумаги на компанията към 1 април 2022 година Още на 2 април, което докара до внезапно повишаване на акциите ѝ.
още по темата
„ Съветът на шефовете на Twitter извърши деликатна и изчерпателна оценка на предлагането на Илон, като се концентрира върху разноските, желанията [на Мъск] и финансирането. Предложената транзакция ще генерира обилни парични облаги и ние имаме вяра, че това е най-хубавият път напред за акционерите на Twitter ”, разяснява Брет Тейлър, самостоятелен ръководител на борда на шефовете на компанията.

„ Twitter има цел и действителна опция да въздейства на целия свят. Гордеем се с нашите екипи и сме въодушевени от работата, която е по-важна от всеки път ”, добави Параг Агравал, основен изпълнителен шеф на Twitter.

Самият Илон Мъск разяснява новата си облага по следния метод: „ Свободата на словото е в основата на функциониращата народна власт, а Twitter е цифров градски площад, където се разискват въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството. Също по този начин желая да направя Twitter по-добър от всеки път, като подобря продукта с нови функционалности, като направя логаритми с отворен код за увеличение на доверието, побеждаване на спам ботовете и засвидетелствуване на достоверността на всички хора. Twitter има огромен капацитет – с неспокойствие чакам да работя с компанията и потребителската общественост, с цел да го разгърнем ”.

В акаунта си в Twitter Мъск добави: „ Надявам се даже най-лошите ми критици да останат в Twitter, тъй като това е свободата на словото ”.

Сделката, която беше единомислещо утвърдена от борда на шефовете на Twitter, се чака да завърши през 2022 година Тя предстои на утвърдени от акционерите на Twitter и от регулаторите. Трябва да бъдат изпълнени и други общоприети условия за завършването ѝ.

Мъск откри финансиране за покупката Twitter даже със ресурс – в размер на $46,5 милиарда, като пое дълг от $25,5 милиарда Други $21 милиарда са обезпечени от акции, благосъстоятелност на Мъск. Няма специфични финансови условия за привършване на договорката.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР