Илон Мъск отправи поредни обвинения към организацията на Джордж Сорос

...
Илон Мъск отправи поредни обвинения към организацията на Джордж Сорос
Коментари Харесай

Илон Мъск обвини организацията на Сорос, че иска да унищожи Западната цивилизация

Илон Мъск насочи следващи обвинявания към " организацията " на Джордж Сорос в платформата си X, заявявайки, че той желае да " унищожи Западната цивилизация ". Това се случва преди срещата му с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Илон Мъск упрекна фондациите на Джордж Сорос, че желаят да унищожат западната цивилизация, преди срещата на софтуерния магнат с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Калифорния. Мъск направи коментара в отговор на обява от консуматор, споделящ изображения на северноафрикански мигранти, идващи на италианския остров Лампедуза, който се отнасяше до " водена от Джордж Сорос инвазия " в Европа. 

" Организацията на Сорос наподобява не желае нищо по-малко от унищожаването на западната цивилизация ", разгласява притежателят на X. Сорос, унгарско-американски предприемач и човеколюбец, е бил обект на няколко теории на конспирацията.

Фондациите " Отворено общество ", които поддържат групи на гражданското общество, в това число някои, работещи по въпроси, засягащи сигурността и благосъстоянието на мигрантите, бежанците и търсещите леговище, са постоянно срещана цел на крайната десница. Мъск е упрекнат от групи за цивилен права в усилване на антисемитизма в своята платформа, което той отхвърля. 

Илон Мъск ще се срещне с Нетаняху в понеделник за диалози, които и двамата споделиха, че ще се концентрират върху технологията за изкуствен интелект, а не върху Лигата за битка с клеветата (ADL), с която Мъск враждува за антисемитизма в платформата X, в миналото Twitter. 

Въпреки това, Washington Post заяви предходната седмица, че организирането на срещата е най-новата стъпка в акцията на еврейските другари и съдружници на Мъск за отклонение на възходящите рецензии против възхода на антисемитски изявления в платформата X. Мъск заплаши да съди ADL, американска група за цивилен права, която води акции против антисемитизма и фанатизма, и я упрекна, че се пробва да " убие " платформата, като " подправено упрекна платформата и мен, че сме антисемити ". 

Групи за цивилен права, в това число Центърът за битка с цифровата ненавист и ADL, разгласиха констатации, че размерът на речта на омразата на X се е нараснал под управлението на Мъск, пише The Guardian, представен от Digi24.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР