Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на Twitter,

...
Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на Twitter,
Коментари Харесай

Илон Мъск се отказва - няма да купува Twitter

Илон Мъск разгласи, че се отхвърля от пазаруването на Twitter, предадоха международните организации.

Собственикът на Tesla и SpaceX аргументира отдръпването на офертата за 44 милиарда $ с многочислени нарушавания на съглашението за придобиване на обществената мрежа. Мъск по-конкретно изрази неодобрение, че от Twitter не са му дали задоволително информация за спама и подправените сметки в обществената мрежа.

От компанията на няколко пъти споделиха през последните седмици, че броят на подправените сметки на нейната платформа е под 5 % , напомня Франс прес. Експертите се питаха дали мултимилиардерът ще отдръпна своята оферта или просто цели да контракти по-ниска цена.

Съобщението поставя завършек на траяла с месеци сага, откакто най-богатият човек в света разгласи през април, че има намерение да купи Twitter, отбелязва Би Би Си.

На 25 април Мъск подписа с борда на шефовете на компанията съглашение за придобиване на обществената мрежа за 44 милиарда $, т. е. при цена от 54,20 $ за една акция. Оттогава Twitter загуби над една четвърт от борсовата си стойност. Акциите на Tesla поевтиняха през този интервал с близо 25 %.

Мъск ще би трябвало да заплати отплата в размер на 1 милиард $ за развалянето на съглашението.

Освен това против него може да бъде заведено дело - алтернатива, от която от Twitter към този момент оповестиха, че имат намерение да се възползват.

" Бордът на шефовете на Twitter е решен да приключи договорката на цената и при изискванията, контрактувани с господин Мъск ", сподели президентът на компанията Брет Тейлър. Той изрази убеденост, че правосъдната борба ще бъде извоювана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР