Илон Мъск, най-богатият човек в света и главен изпълнителен директор

...
Илон Мъск, най-богатият човек в света и главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Илон Мъск ще плати 11 милиарда данъци тази година

Илон Мъск, най-богатият човек в света и основен изпълнителен шеф на Tesla, ще заплати налози в размер на 11 милиарда щ. $ тази година. Това разкри самият той в обществената мрежа Twitter.

Милиардерът може да бъде изправен пред данъчна сметка от над 10 милиарда $ за 2021 година, в случай че упражни всичките си варианти, които би трябвало да изтекат идната година, сочат калкулации на Bloomberg. Тази сума е измежду най-големите, изплащани към Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати.

Необичайно високият данък идва, откакто Мъск упражни съвсем 15 милиона варианти и продаде милиони акции, с цел да покрие налозите, свързани с тези транзакции. Това стана след анкета в Twitter предишния месец, когато той попита почитателите си дали би трябвало да продаде 10% от каузи си в компанията за произвеждане на електрически коли, чиито акции набъбнаха с над 2300% през последните пет години.

В отчет на ProPublica от юни се споделя, че предприемачът е плащал дребен налог върху приходите спрямо голямото си благосъстояние. Той обаче опроверга тези изказвания, казвайки, че не получава заплата нито от SpaceX, нито от Tesla и заплаща ефикасна данъчна ставка от 53% върху вариантите за акции, които упражнява. И добави, че чака тази данъчна ставка да се усили през идната година.

Илон Мъск по-рано този месец съобщи, че ще заплати повече налози от всеки американец в историята тази година. Това беше в отговор на различен пост в Twitter от сенаторa от Масачузетс Елизабет Уорън. Tя употребява обявянето на бизнесмена за „ Личност на годината “ на списание Time, с цел да го разкритикува за налозите му.

А ето тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР