Илон Мъск може и да се разбра с Комисията по

...
Илон Мъск може и да се разбра с Комисията по
Коментари Харесай

Разследване заплашва Tesla заради заблуда относно производството на Model 3

Илон Мъск може и да се разбра с Комисията по скъпи бумаги за подвеждащите постове в Twitter, само че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати в този момент приготвя ново престъпно следствие на производителя.
В основата му са изказванията на Tesla за създадените бройки от Model 3 през 2017 година Те, несъмнено, идват от самия Мъск, който бе оповестил, че към декември 2017 година компанията ще прави по 5000 бройки от модела на седмица – това преди въобще Tesla да стартира производството.

В реалност, тази численост бе достигната едвам през юни 2018 година След увеличението на доставките на Model 3 през лятото, колата се е трансформирала в най-продаваният приблизително огромен седан в Съединени американски щати.

Агентите на ФБР са се обърнали към някогашни чиновници на Tesla, с цел да ги накарат да свидетелстват в случай че наказателното дело отиде в съда. ФБР заяви също по този начин, че е изпратило призовки на някогашни чиновници и е потърсила изявленията с тях, с цел да дефинира по-добре дали изказванията на Мъск са били направени със знанието, че няма метод те да са правилни.

Това следствие е още една неприятна вест за компанията, която най-сетне се радваше на преференциално тримесечие след съвсем три години на алено. Производителят на Силициевата котловина също към момента се възвръща от последствията от следствието на Комисията по скъпи бумаги и последвалото съглашение, което постановява, че Мъск се отдръпва като ръководител на борда на Tesla, макар че той остава основен изпълнителен шеф.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР