Илон Мъск, чието богатство възлиза на 180 млрд. долара, сподели,

...
Илон Мъск, чието богатство възлиза на 180 млрд. долара, сподели,
Коментари Харесай

Какво държи Илон Мъск на нощното си шкафче

Илон Мъск, чието благосъстояние възлиза на 180 милиарда $, показа, че една от обичаните му питиета коства по-малко от $. Той разгласява в Twitter фотография на нощното си шкафче, на което може да бъдат забелязани няколко кенчета безкофеинова диетична кола, две реплики на револвери, бутилка вода, пръстовидни следи от кенчета и античен ритуален предмет, прочут като ваджра.

 Древният обреден предмет на нощното шкафче на Илон Мъск
-->
Поводът за туита е любовта на Мъск към безкофеиновата версия на напитката, която се предлага в златист кен. Той не всеки път е предпочитал нея. До 2007 г.  е консумирал в огромни количества кофеиновата версия (по 8 кена на ден) в допълнение към неназовано количество чаши с кафе, написа profit.bg.

Кен диетична кока-кола съдържа 46 мг кофеин, което значи, че милиардерът е приемал минимум 368 мг кофеин всеки ден единствено от газирани питиета. В един миг се е чувствал толкоз претрупан от този си табиет, че е можело да загуби периферното си зрение, споделя той пред Inc.

„ Сега в офиса има диетична кола без кофеин “, споделя Мъск, въпреки понякога да се глези с класическата диетична кола.

Любимата напитка на притежателя на Twitter обаче не е единственият предмет, който притегля вниманието към споделената фотография. На нея се вижда ваджра. Това е античен обреден обект, който се асоциира с диаманта и неговата неразрушимост. Познат е с разнообразни имена. В Тибет го назовават дордже, а в Япония - конгосе. Китайците го познават като дзинганси, а монголците - като охир. 

Ваджра е санскритска дума и мъчно може да се откри неин прецизен превод. Този обект заема особено място в индуизма, будизма и джайнизма. Любопитно е да го забележим на нощното шкафче на най-богатия човек на планетата, изключително като знаем, че този знак постоянно може да се види в ръката на Буда.

Според разбиранията ваджра управлява нечестивите сили. Той схваща тъмнината и е кадърен да унищожи това, което нищо друго не може. Освен това има способността да носи дъжд и се свързва с плодородието. Ваджра също по този начин символизира силата и твърдостта на духа, той е синоним на вечността, защото е нерушим.Според индуизма ваджра се смята за едно от най-мощните оръжия във Вселената. В тантрическите обичаи на будизма той е знак на природата на действителността, безкрайна креативност, силата и умелата активност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР