Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставката

...
Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставката
Коментари Харесай

Председателят на асоциацията на зърнопроизводителите подаде оставка като съветник на Кирил Вътев

Илия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставката си като консултант на Кирил Вътев – министър в Министерство на земеделието и храните, оповестиха на уеб страницата си от организацията. Проданов съобщи, че преди всичко е зърнопроизводител и ръководител на НАЗ и негова отговорност е да пази ползите на всички фермери.

Неговото присъединяване в Министерството на земеделието и храните е в прорез с подхванатите протестни дейности, пишат още зърнарите.

НАЗ съставлява и пази ползите на земеделските производители, които изрично не поддържат премахването на възбраната за импорт от Украйна.

В понеделник стартират безсрочни митинги на целия бранш „ Земеделие “, припомнят още от Асоциацията.

Пред NOVA Илия Проданов дефинира изявлението на премиера, който назова зърнопроизводителите терористи, като неприемливо.

„ Надявам се, че министър председателят е сбъркал и е желал да каже трактористи, а не терористи’, сподели още Проданов. По думите му единствената цел на идните митинги е да се решат проблемите, които тлеят толкоз години. Според него, в случай че министър председателят продължава да се отнася по този метод към бранша, ще му бъде поискана оставката.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР