Илия Лингорски встъпи в длъжност като член на Управителния съвет

...
Илия Лингорски встъпи в длъжност като член на Управителния съвет
Коментари Харесай

Илия Лингорски официално влезе в управата на БНБ

Илия Лингорски встъпи в служба като член на Управителния съвет на Българската национална банка на тържествена гала в наличието на президента и шефа на Българска народна банка.

Лингорски влиза в управата на институцията от квотата на президента на мястото на Елица Николова, чийто мандат изтече.

Той има дълготраен опит в капиталовото банкиране. Бил е заместник-министър на финансите, както и основен икономист на Българската банка за развиване. Специализирал е в региона на математическото моделиране и приложение на системи с изкуствен интелект в Оксфордския университет: " Като обществен чиновник постоянно съм бил стимулиран и оставам воден от националната ни идея за присъединение и непрестанна, все по-широка интеграция на страната ни към евроатлантическия свят и неговия институционален ред. Вълнувам се, че през идващите месеци и години ще мога дружно с вас да работя съгласно силите си и отредената ми служба за завършването и на процеса по присъединение към еврозоната ", съобщи Илия Лингорски. 

Президентът Румен Радев показа новия член на Управителния съвет на Българска народна банка като експерт в региона на стопанската система, финансите и банковото дело: 

  " Господин Лингорски е потвърдил, че е отборен състезател и точно това е неговото скъпо качество, което ще помогне банката да работи още по-добре като един обединен екип ", означи президентът.

А с изключение на отборен състезател, Българска народна банка получава и забавен събеседник с богата обща просвета:

" Господин Лингорски е приключил музикално учебно заведение. Помним го като отличникът Женя във кино лентата " Васко да Гама от село Рупча ", където изумява целия екип със своите дълбоки знания в региона на колите, фотоапаратите и способността да изяде доста бонбони едновременно. Аз съм уверен, че господин Лингорски със своя богат професионален опит и потвърдени качества ще даде своя важен принос за работата на Българската национална банка ".

/Actualno.com/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР