Илиан Илиев е новият селекционер на националния отбор по футбол.

...
Илиан Илиев е новият селекционер на националния отбор по футбол.
Коментари Харесай

Илиан Илиев - селекционер на България

Илиан Илиев е новият селекционер на националния тим по футбол. 55-годишният познавач размени Младен Кръстаич, който бе изпъден поради слабите резултати. До края на сезона Илиев ще води и Черно море, на който е отпред от 2018 година
В щаба на новия селекционер влизат помощникът му от " Тича " Петър Костадинов, Георги Донков, Здравко Здравков-Фози и Ясен Любенов. Последният е кондиционен треньор. Доскорошният ментор на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски ще е анализатор.
Дебютът на Илиев отпред на " лъвовете " ще бъде на 16 ноември, когато одобряваме Унгария в квалификационен и протоколен мач за Евро 2024. Три дни по-късно гостуваме на Сърбия.
" В подобен сложен миг, в който се намира националният тим, съм задължен да оказа помощ.
Дълго мислих за това предложение. След като си прекарал 5-6 години на едно място, мъчно се напуща този комфорт. Познавам огромна част от футболистите и съм сигурен, че имат по-големи благоприятни условия. Излизат да играят с терзание. Трябва в тези къси дни до значимите мачове да се опитаме да променим мисленето и малко да им дадем самочувствие, да играем вярно тактически ", изясни Илиев.
" Първата ни цел е да подобрим настроението. Най-добре е да побеждаваме, или най-малко да не губим. Трябва да играем вярно тактически, с цел да се противопоставим на два мощни тима със жанр. След това за Лигата на нациите желая да се класираме в по-горната група.
Треньорската специалност е рискова постоянно и на всички места, подвластен си от резултати, а и от малко шанс. В кариерата си съм бил подобен, че изпитвам наслаждение от това, което върша ", съобщи новият селекционер. Той е подписал контракт за две години и седем месеца.
Резултати
Купа на България
Септември - Ботев Вр 5:6 след дузпи (3:3 в ред. вр.) 0:1 Переа (9) 1:1 Костадинов (35) 1:2 Да Силва (45) 1:3 Соареш (82) 3:3 Костадинов (89 и 90) 3:4 Панов (92) 4:4 Петров (95) 5:4 Димитров (105) 5:5 Кавдански (117); Марица Пд - ЦСКА 1948 0:1 Русев (72); Литекс - Черно море 0:1 Василев (68); Спартак Вн - Крумовград 1:0 Сенхаджи (73-авт).
efbet Лига
Снощи: Етър - ЦСКА; Арда - Левски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР