Или сте напълно некомпетентни, или сте напълно подчинени на Борисов.

...
Или сте напълно некомпетентни, или сте напълно подчинени на Борисов.
Коментари Харесай

Евродепутат към Вера Йоурова: Или сте напълно некомпетентни, или сте подчинени на Борисов

Или сте изцяло некомпетентни, или сте изцяло подчинени на Борисов. С тези думи ирландската евродепутатка Клеър Дейли от групата на Европейска обединена левица/Северна зелена левица разяснява направената от еврокомисар Вера Йоурова оценка за положението на върховенството на закона в България:

Аз бях малко шокирана от вашия звук, той опонира на действителностите в България. Комисията смята, че напредъкът на България е добър през последните 13 години. Моето умозаключение би било, че сте или изцяло некомпетентни, или пък сте мощно подчинени на Борисов.

Унгария и Полша са в центъра на нашето внимание, а загърбваме проблемите в най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз. Виждаме какво прави Гешев, той споделя кой би трябвало да бъде наказателно преследван, като се загърбват сигнали за пране на пари и прочие в Испания.

Хората са подложени на крути ограничения от страна на полицията, пръскани с с пикантен спрей. Миналата година ние протестирахме, че не се обръща внимание на рекетирането, за което беше обявено в Слънчев бряг. Също проблеми, свързани с ръководството на жилищните парцели, спиране на достъпа до електрическа енергия и прочие.

Сигурно Гешев и други наблюдават днешното предаване – Гешев, който отхвърли да се яви пред тази комисия. Ние имаме механизъм за съдействие и инспекция. Вие казахте, че не би трябвало да бъде свалян преди известно време, само че в този момент наподобява, че се колебаете. Хората на улиците в София желаят да знаят дали ще настоявате строго да се ползва механизмът. Европейските пари основават благоприятни условия на избрани лица да бъдат мощно корумпирани. Комисията обаче не подхваща дейности, което е еднакво на съучастие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР