Илхан Кючюк участва в срещата на върха в качеството си

...
Илхан Кючюк участва в срещата на върха в качеството си
Коментари Харесай

Илхан Кючюк на среща с Шарл Мишел и Рюте

Илхан Кючюк взе участие в срещата на върха в качеството си на краткотрайно изпълняващ длъжността президент на партия АЛДЕ. Събитието се състоя през вчерашния ден и за първи път от повече от половин година се организира присъствено, а не онлайн.

По време на лидерската среща бяха разисквани настоящи тематики, свързани с пандемията, предвид на идната среща на Европейския съвет, където ще бъде направена равносметка на епидемиологичната конюнктура в световен мащаб, имунизациите и взаимните старания за справяне със обстановката.

„ Въпреки обстоятелството, че актуалната конюнктура, обвързвана с пандемията и имунизацията към този момент е доста усъвършенствана, ние в ролята си на водачи би трябвало да обсъдим последващите дейности и решенията на европейско равнище. Много въпроси не престават да стоят отворени, измежду тях да вземем за пример са Зеленият документ, достъпът на жителите до другите типове проби и ваксини, и не на последно място връзките сред Русия и Европейски Съюз.  ”, съобщи Кючюк.

Темата с усложнените връзки сред Европейски Съюз и Русия също назрява от ден на ден и беше част от разискването по време на срещата на върха. Сред прегледаните тематики бяха и насилственото приземяване от беларуските управляващи на пътнически аероплан от Европейски Съюз, както и  подхванатите дейностите на Европейски Съюз, по отношение на поетите задължения по въпроса с климата, където групата на „ Обнови Европа ” би трябвало да покаже единение и общо в съгласие решение, с цел да обезпечи опция за развиване на концепциите.

Освен българския евродепутат, присъединяване в предварителната среща на върха взеха: ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, ръководителят на групата „ Обнови Европа ” Дачиан Чолош, министър председателите Марк Рюте, Андрей Бабиш, Александер Де Кро, Кая Каллас, Михаил Мартин и комисарите Дидие Рейндерс, Янеш Ленарчич и Кадри Симсън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР