Илхан Кючюк е втори мандат член на Европейския парламент от

...
Илхан Кючюк е втори мандат член на Европейския парламент от
Коментари Харесай

Кючюк: Предлагаме 6 стъпки за чист въздух в София


Илхан Кючюк е втори мандат член на Европейския парламент от групата на Обнови Европа (Renew Europe). Член е на Комисията по външни работи (AFET), заместващ член в Комисията по превоз и туризъм (TRAN) и Комисия по правни въпроси (JURI). Кючюк е първи заместник-председател в Делегацията на взаимния парламентарен комитет Европейски Съюз – Турция и заместващ член в Делегацията за връзки с Арабския полуостров.През ноември 2015 година е определен за заместник-председател на партия АЛДЕ, а през декември 2017 година и октомври 2019 година е преизбиран с най-голям резултат измежду всички претенденти.В интервала 2012 година - 2020 година Илхан Кючюк е ръководител на Младежко Движение за права и свободи.
Движение за права и свободи постоянно е била партия на младите Доган е образец за отдаденост към концепциите - за една нова България и Европа Борисов приписва на себе си планове, осъществени от локалните управляващи
- Г-н Кючюк, в 25 МИР в София, където се кандидатират партийните водачи Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Движение за права и свободи изненада всички, издигайки най-младата листа. Тя се води от 31-годишната възпитаничка на Сорбоната Райна Иванова и от Вас. Какви са главните послания на Движението в столицата и какви цели си поставяте?

- Движение за права и свободи постоянно е била партия на младите. Вие просто сте не запомнили, че нашият водач и основателите на придвижването са едни от най-младите политици незабавно след рухването на комунизма. Така че това е традиция, която ние съблюдаваме на всеки избор. И какви други политици с изключение на млади и знаещи да се изправят против изтощените представители на главните политически играчи. И когато споделям играчи, разбирайте хора подготвени на всичко единствено и единствено да останат в ръководството. Как за един ученик на Сорбоната, да вземем за пример, политическата нравственос да стартира и свършва с търговията на въздействие.

- Кампанията на Движение за права и свободи в София и в страната е друга. В страната обикаля Централният избирателен лъч на Движението. Каква ще е акцията на Движение за права и свободи в столицата?

- Младите хора в София, а и столичаните като цяло ще видят една друга акция. Тези срещи с хората са преимущество, само че и минус, в случай че един политик няма какво ново да предложи. Ето за какво ние обръщаме внимание на общественото неравноправие, образоваността и пътя на младите. Ние желаеме да сътворяваме благоприятни условия. Срещите по време на акция нормално минават неенергично, само че това не е по този начин при нас. Ние постоянно сме взели участие в дейна среда и сме излъчвали само позитивизъм. Но още по-важно е да се знае, че няма неизпълнено заричане, което да сме дали. Хората виждат това и доверието в нас пораства с всеки избор.

- Основен приоритет на Движение за права и свободи в програмата за ускорено икономическо развиване са чистият въздух, чистата вода, чистите храни и чистата сила. Чистият въздух е голям проблем за София. Каква е формулата за решаването му?

- Формулата не е с еднократни, епизодични дейности, както работи столична община. Нужни са непрекъснати и сложни дейности, които би трябвало да включват няколко детайла. Първият детайл е почистването на столицата. Ако понякога, като историческо събитие, се случва да се почистят централни улици, то кварталните улици в София, които са преобладаващата част, изобщо не са виждали такова нещо от десетилетие. Този прахуляк се диша от софиянци, той е част от целия прахов декор и това е задълбочаващ се проблем, т.е. почистването на София, колкото и това да се коства на общината, трудоемко и скъпо, е извънредно значим детайл. Второ, това е нападателна акция за замяна на горивните отоплителни съоръжения, тъй като можем да кажем, че софийска община единствено на хартия се оправя с това, защото чака тази есен да се сменят печки, което значи закъснение на един план, който би трябвало да има бърз резултат и бързо деяние за две години. Третото е, че би трябвало да се вземе решение за превоза, колкото и то да е мъчително. Ще има категории по закон, само че по какъв начин ще ги употребява столична община за софийските жители е загадка. Гражданите научават единствено тогава, когато би трябвало да заплащат такси или зелена зона, само че тя не е зелена, тъй като там отиват всевъзможни коли, които замърсяват. Четвърти детайл е градският превоз, нужни са нападателни вложения в градския превоз. Пето, това е действителна информация за положението на въздуха, а не систематизирано съобщаване за замърсяване и мъгла, само че никой не знае от какво е замърсяването. Непрекъсната и непрекъсната информация и надзор по региони.И последно по ред, само че не и по значимост е създаване на зарядни станции за електроавтомобили, тъй като все още те са доста малко. Сега, когато доста младежи държат на екологичната среда, би трябвало да си вършат сметка къде ще си зареждат електроавтомобила, в случай че си купят подобен.

- Съответстват ли големите вложения, направени в София с пари от националния бюджет и европейските стратегии, на развиването на града?

- Не бихме споделили, че има толкоз забележима смяна. Въпреки големите бюджети. Да не приказваме за това, че някои от много бюджетните планове, които би трябвало да доведат до усъвършенстване в средата на живот бяха цялостен неуспех, като ремонта на Граф Игнатиев. Има други образци за ниско качество на осъществяването, което значи слаб надзор.

- Как съгласно програмата на Движение за права и свободи за ускорено икономическо развиване София може да се трансформира европейски вселенски център и привлекателно място за живот и работа на младежите?

- Ние оценяваме до момента показания проект за възобновяване и резистентност, като първи вид. Той е съгласуван с условията на Европейски Съюз за такива планове, само че в него несъмнено съществува детайлът „ да се угоди на всеки ”. Явно държавното управление е в обстановка, в която се пробва да угоди на всеки. Затова му е мъчно да изведе ясни цели върху, които ще се концентрира и това за нас са зелените цели. Това е зелената енергетика, зелените планове, чистият въздух в София и така нататък, които в проекта са маркирани, само че са единствено означени, тъй като в реалност се търси метод по какъв начин никой да не е обиден. Ние неведнъж сме казвали, че има смисъл да се направи оптимално изпитание и този проект, като вид за договаряния да бъде подготвен колкото се може по-рано. Очевидно държавното управление няма самочувствие, не се усеща задоволително мощно или просто не може да договаря, тъй като в никакъв случай до момента не е договаряло с Европейската комисия. Те в никакъв случай не са договаряли, постоянно ГЕРБ са стигали до това да режат лентички, само че когато би трябвало да възнамеряват и да си подредят целите, там не могат. Джипката е доказателство за същото. В момента Борисов върви и си приписва планове, които са били готови и извоювани макар неговото предпочитание. Те са осъществени от обособени общини с поддръжката на локалните управляващи, а той ги приписва на себе си. Това е безусловно същият синдром. Той не е в положение да реши какво да финансира, само че той може да реже лентички, в това число по няколко пъти.

- Какви шансове и благоприятни условия за развиване дава Зеленият пакт на България?

- Огромни благоприятни условия да модернизираме стопанската система си по отношение на упованията на 21 век. И двата прехода - този обвързван със зелената стопанска система и този с дигитализацията са опция да променим публичната среда за идващите десетилетия. И това не са някакви секторни политики, а коренна промяна на обществата, в които живеем. За това е толкоз значим диалогът и той не може да се води единствено от актуалното държавно управление.

- Кой бранш у нас е най-подготвен за огромната промяна, която ни следва – към зелена, кръгова и цифрова стопанска система?

- Ние ще имаме цялостна картина за подготвеността тогава, когато сме построили здрави връзки с бизнес организациите, с научните среди и забележим тяхната подготвеност, тъй като проекти за възобновяване и планове за възобновяване не могат да се вършат единствено от администрацията. Това е другият минус на този проект за възобновяване и резистентност, че той разчита главно на готовността на администрацията и неглижира готовността на тези които би трябвало да бъдат главните мотори на възобновяване.

- Натрупахте голям опит в Европарламента. С какво той ще ви е потребен в акцията за парламентарните избори?

- Опитът от Екологичен потенциал е потребен на първо място с подготвеността по тематики, свързани с желанието на хората да живеят по европейски, в случай че позволите този израз. Гражданинът на България към този момент вижда света с разнообразни очи и тъкмо по тази причина чакам на тези избори огромна част от хората, които желаят друг резултат да го покажат. Имаме потребност от алтернативност и нова подготвеност. И Движение за права и свободи предлага тъкмо това.

- Младежката организация на Движение за права и свободи е най-голямата и най-бързо разрастващата се в Европа. Какво младите от Движение за права и свободи научиха от почетния ръководител на Движението доктор Ахмед Доган?

- Самият той е непресъхващ извор на мъдрост. Когато поддържате връзка с него виждате с изключение на богатия му политически опит, само че и чисто човешката му благосклонност към нас, младите политици от Движение за права и свободи. Г-н Доган е на първо място образец за отдаденост към концепциите - за една нова България и Европа, където интелектът и развиването ще бъдат водещи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР