Илън Мъск за първи път повторно ще използва не само

...
Илън Мъск за първи път повторно ще използва не само
Коментари Харесай

SpaceX за първи път повторно ще използва и ракетата, и космическия кораб

Илън Мъск за първи път наново ще употребява освен своята ракета Falcon 9, само че и галактическия транспортен съд Dragon. Досега сполучливо бяха употребявани както бустера, по този начин и галактическия уред, само че това ще бъде първия път, когато те ще се употребяват по едно и също време.
Новата галактическа задача е оповестена за 12 декември, когато SpaceX ще изстреля към този момент употребяваната ракета-носител Falcon 9 и галактическия транспортен съд Dragon . Мъск разгласи събитието в Instagram.

Представени са и фотосите на кораба и ракетата, направени при тяхното последно изстрелване. “Нашият транспортен съд наподобява доста добре, прикован към МКС, когато минава границата на светлината и тъмнината” – написа Мъск.

SpaceX ще употребява ракетата, която достави товар до МКС през месец юни, а корабът е от задачата през април-май.

През 2017 година SpaceX има 16 сполучливи изстрелвания, като 12 от тях по поръчка на НАСА. Досега галактическата организация не желаеше наново потребление на ракети и кораби.

При декемврийската задача галактическият транспортен съд ще достави 2180 кг научно съоръжение, включващо система за мониторинг на галактическия отпадък и устройство за произвеждане на оптично влакно, основано от компанията Made In Space.

Следващата задача на SpaceX е планувана за месец януари. Компанията ще изведе в космоса секретния обект Zuma.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР