Илън Мъск умее да учудва, като доказателствата за това са

...
Илън Мъск умее да учудва, като доказателствата за това са
Коментари Харесай

Tesla постави двоен финансов рекорд: по приходи и по загуба едновременно

Илън Мъск умее да учудва, като доказателствата за това са премного.
Както всички компании, Tesla също разгласява финансовия си доклад за изтеклото тримесечие. Оказа се, че са сложени два върха: по общите доходи и по загуба. Приходите на Tesla за първото тримесечие на 2018 година са в размер на $3,4 милиарда , което е с 19% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това е връх. Но з агубите на Tesla за изтеклото тримесечие доближиха $710 милиона . Това също е връх.

Финансовият шеф на Tesla е цялостен с оптимизъм и съобщи, че компанията ще излезе „на зелено“ през втората половина на 2018 година. Компанията признава индустриалните проблеми при сглобяването на електрическите автомобили Model 3, само че поточните линии са към този момент настроени.

Интересното е, че общият брой предварителни поръчки за закупуването на Model 3 си остава над 450 000 електрическия автомобил. Очевидно е, че никой не желае да се отхвърля от закупуването на Model 3. Въпреки шестмесечното закъснение, хората имат вяра на Мъск и предварителните поръчки даже леко са се нараснали.

Tesla поставя огромни старания за повишаване размера на производството на Model 3. За да излезе на облага, компанията би трябвало да стартира да създава по 5000 електрическия автомобил седмично. Засега създава по към 2300 седмично.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР