Илън Мъск, съоснователите на DeepMind, 160 компании и още над

...
Илън Мъск, съоснователите на DeepMind, 160 компании и още над
Коментари Харесай

Илън Мъск, DeepMind и още 160 компании заявиха, че няма да създават ИИ оръжия

Илън Мъск, съоснователите на DeepMind, 160 компании и още над 2400 души подписаха споразумение, че в никакъв случай няма да вземат участие в създаването на летални самостоятелни военни системи с изкуствен интелект.
Според участниците в това събитие, появяването на оръжие с изкуствен интелект, способно независимо да дефинира и намира задачите и да ги поразява, ще докара до възникването на съществени етични и морални и проблеми, както и директна опасност. В пакта се споделя, че в честен проект, „решението на за ориста на хората в никакъв случай не би трябвало да бъде вземано от машина„.

Текстът на документа бе оповестен през днешния ден на интернационалната взаимна конференция по изкуствен интелект ( IJCAI ) в Стокхолм.

Експертите смятат, че политиците би трябвало да подхващат стъпки към въвеждането на твърди ограничавания в създаването и основаването на бойни системи, работещи под ръководството на ИИ. Те са на мнение, че оръжие, което може независимо да взема решение за убийството на човек е по-опасно от биологичното или химичното оръжие.

Документът бе подписан от генералния шеф на SpaceX и Tesla Илън Мъск, от тримата съоснователи на дъщерната на Гугъл компания DeepMind – Демис Хасабис, Мустафа Сулейман, Шейн Лег; от единият основател на Skype, както и от редица известни и уважавани експерти по изкуствен интелект.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР