Илън Мъск публикува в своята страница в Instagram снимката на

...
Илън Мъск публикува в своята страница в Instagram снимката на
Коментари Харесай

Илън Мъск показа част от новата ракета Big Falcon Rocket

Илън Мъск разгласява в своята страница в Instagram фотографията на един от блоковете на новата ракета-носител BFR, предопределена за полети до други планети.
На фотографията се вижда, че на фона на ракетния модул, паркираният наоколо електрически автомобил Tesla Model 3 наподобява напълно дребен.



Да си напомним, че Big Falcon Rocket е план на компанията SpaceX за ракета от ново потомство, която ще се употребява за полети до Луната и Марс. Според проектите на Илън Мъск, BFR би трябвало да размени Falcon Heavy след 2020 година. Новата ракета ще бъде доста по-голяма от в този момент съществуващите. Според най-нови данни, нейната дължина ще бъде към 106 метра при диаметър 9 метра.

Ракетата ще бъде формирана от два бустера с неведнъж потребление и управляемо кацане на Земята. Предвиждат се три разновидността на потребния товар: междупланетният галактически транспортен съд Big Falcon Spaceship, галактически танкер и товарен галактически транспортен съд за извеждане на тежки товари в космоса и за полети до МКС.

Космическият транспортен съд Big Falcon Spaceship е планиран да има 825 кубически метра херметично пространство с 40 пространства за екипажа. Предвидени са още зони за общо прилагане, хранилища, кухни и места за скриване при положение пораждане на мощни слънчеви изригвания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР