Икономистът Николай Василев разкритикува мнението на Асен Василев за сгрешения

...
Икономистът Николай Василев разкритикува мнението на Асен Василев за сгрешения
Коментари Харесай

Кандидат-премиерът на Слави взриви Нова ТВ: Асен Василев е латино глупак

Икономистът Николай Василев разкритикува мнението на Асен Василев за сбъркания бюджет за 2023 година, направен от служебния кабинет. В събота някогашния финансов министър съобщи, че има две неточности в сметките на кабинета „ Донев “ и настоя, че бюджетният недостиг може да е 3,6%.
Пред Нова телевизия Николай Василев не се съгласи с него идеологически. По съответно с изказванието, че в случай че не се осъществят финансовите разноски, дефицитът ще намалее.
„ Той това направи предходната година. По време на неговото ръководство страната имаше за позор нула финансови разноски. Вижте какви са пътищата “, възмути се някогашния вицепремиер и министър от времето на Национална движение „Симеон Втори" и тройната коалиция.
Той попита и докога ще се точат 100% дивидентите от облагите на държавните сдружения
„ Така правеше Асен Василев предходната година. Той наричаше ГЕРБ латиноамериканци, само че аз мисля, че той е латиноамериканец. С такава глупава политика вървим към гръцко-африкански сценариий “.
Николай Василев съобщи, че не утвърждава водената бюджетната политика.
„ Тя се характеризира с едно: Вземаме колкото може, повече задължения. Имаме колкото може, повече дефицити. Раздаваме колкото може, по-големи обществени разноски, които финансираме единствено с заеми и с парите от Плана за възобновяване и резистентност, който не е за това. Така стреляме, до момента в който в картечницата има патрони. Има ли милиарди за изхарчване, ние ги изхарчваме, без да питаме. Дойде постоянния кабинет през 2021 година и изхарчи 9 милиарда лв. и до ден сегашен не споделя защо. Кирил Петков няма да отговори, тъй като не му отърва. Има ли милиарди те се опукват и се оставя попарата за идващите ”, сподели икономистът.
„ През последните две години никой в чужбина не взема България на съществено поради политическата рецесия “, добави той. Икономистът счита, че всички партии би трябвало да проявят повече диалогичност, както в този парламент го прави Има Такъв Народ. „ Моята най-голяма вяра е обвързвана с първия мандат ”, призна той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР