Икономистът Деян Николов от Възраждане представи решение как да бъде

...
Икономистът Деян Николов от Възраждане представи решение как да бъде
Коментари Харесай

Деян Николов: Покачването на тока убива бизнеса

Икономистът Деян Николов от Възраждане показа решение по какъв начин да бъде спряно покачването на цената на тока за бизнеса.

„ В момента страната убива бизнеса, а той от своя страна агонизира. Покачването на електрическата енергия води до скок в цените и това основава висока инфлация. Бизнесът е обезпокоен, тъй като високите цени на тока водят до по-високи разноски и би могло да докара до големи загуби или повишаване на цените на артикули и услуги за крайните консуматори. Ако продължаваме да гледаме този развой от страни ще станем очевидци на верижни банкрути и безработица “, сподели Деян Николов на среща с дребния и междинен бизнес в град София.

В кратковременен проект Възраждане предлага нарушение на европейската инструкция за енергийната борса и прекъсване на задължението на бизнеса да купува електрическа енергия от енергийната борса, като за задачата се афишира изключително състояние в енергийния бранш и се договорят рационални закрепени цени за изкупуване на електрическата енергия от всички източници (ТЕЦ, Водноелектрическа централа, АЕЦ и т.н.). Това ще спре опцията за нечиста сделка с цените на електрическа енергия на борсата. В средносрочен проект Възраждане счита, че България би трябвало да откаже зелената договорка и да резервира въглищните си централи, тъй като без тях ще изпаднем в енергийна рецесия за най-малко десетилетие. Необходимо е да се влага в нуклеарна сила като се изградят  30-40% енергийни мощности.  Най-оптимално е да се вкарат в употреба нуклеарните реактори, които притежаваме, било то като се довърши АЕЦ Белене или, в случай че е допустимо да се конфигурира в АЕЦ Козлодуй. В дълготраен проект България би трябвало да развива атомната си електрическа енергия като най-евтина, чиста и ефикасна. Всяка инвестиция в тази посока ще сложи България в извънредно преференциална позиция в района за идващите 20-30 години и ще ни разреши да продаваме безценен ток на прилежащи страни

„ Ако в този момент не реагираме като общество и в случай че продължим да си мислим, че казусът на бизнеса не е наш проблем то рискуваме той да се разрастне и да застигне всяко семейство и домакинство. Прогнозите за цените на битовия ток също не са положителни. Вероятно напълно скоро и той ще се повиши. Реално всички ние имаме опция да променим това и то не с митинги, а с гласоподаване. Ако на 14 ноември всички вие отидете и гласувате с номер 5 в бюлетината и със своя избор извършите Възраждане фактор в 47-то Народно заседание ще ни дадете опция да спрем спекулата на енергийната борса. В момента българските ръководещи знаят какво се случва, само че не го предотвратяват, което е не просто некадърно, само че и незаконно “, добави още Деян Николов.

Деян Николов е с преференция 103 в 23 МИР и 25МИР София. Той е началник на екипа от икономисти от Възраждане. Към момента се развива професионално в международна компания, която се занимава с създаването на изкуствен интелект. Деян Николов е акционер в компанията и част от мениджърския и ръб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР