Икономиката на САЩ ще изпадне в техническа рецесия през третото

...
Икономиката на САЩ ще изпадне в техническа рецесия през третото
Коментари Харесай

Съдбовна прогноза за икономиката на САЩ

Икономиката на Съединени американски щати ще изпадне в техническа криза през третото тримесечие на годината, сочи прогнозата на „ Bank of America ”, представена от Ройтерс.

Според основния изпълнителен шеф на банката Браян Мойнихан забавянето в корпоративния бранш ще тласне страната към три следващи тримесечия с негативен напредък. Потреблението обаче ще остане на положително равнище, предвиждат още от банката.
-->
Очакванията са за икономическо стесняване сред половин и един % на тримесечие. Заради това лихвените проценти ще стартират да падат още от втората четвърт на 2024 година, предвиждат още от банката, съобщи Нова.

Междувременно шефът на Федералния запас Джером Пауъул предизвести за повишаване на главните лихвени проценти в Съединени американски щати. В тирада пред Конгреса във Вашингтон Пауъл обърна внимание, че през януари данните за инфлацията са били по-високи от предстоящите.

Федералният запас прибегна до осем лихвени покачвания предходната година, като сега водещата рента е в диапазона от 4,5 до 4,75%, напомня CNBC. Въпреки това през януари данните за инфлацията се оказаха изненадващо по-високи, което ще накара Централната банка да обмисли по-сериозни от предстоящите лихвени покачвания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР