Икономиката на нарасна с цели 22,9% на годишна база през

...
Икономиката на нарасна с цели 22,9% на годишна база през
Коментари Харесай

Рекорден ръст на японската икономика

Икономиката на набъбна с цели 22,9% на годишна база през интервала юли - септември, като това съставлява още по-солидна агресия от авансово регистрирания от японската статистика напредък от 21,4 %, съобщи БНР.

По този метод третата по мощ стопанска система в света съумя да възвърне забележителна част от историческия спад от 28,8%, регистриран през предходните три месеца, когато беше разгара на първата вълна на коронавирусната пандемия.

На тримесечна база Брутният вътрешен продукт на Япония набъбна през юли - септември с 5,0% след мощния спад с 8,2% през интервала април - юни.

Частното ползване в азиатска страна набъбна с 5,1% след стесняване с 8,1% през предходното тримесечие, до момента в който външното търсене на японски артикули и услуги се увеличи с 2,7% след стесняване с 3,3% през второто тримесечие.

Капиталовите разноски обаче се свиха през третото тримесечие с 2,4% след спад с 3,3% през интервала април - юни.

Японската статистика показа и мощни данни за потребителските разноски през октомври. Разходите на семействата набъбнаха с 1,9% на годишна база, само че след срив с 10,2% през септември, като на месечна база разноските се покачиха през октомври с 2,1% след покачване с 3,8% месец по-рано.

В същото време настоящата сметка на Япония се разшири през октомври с 15,7% годишно до 2,1447 трлн. йени с помощта на внезапно намаляване на вноса с 15,2% при по-слабо понижаване на японския експорт с 3,2 на 100.

Въпреки мощните данни, неотдавнашното повишаване на случаите на в страната могат да се отразят отрицателно на икономическите вероятности на азиатска страна, което ще сложи под напън японските ръководещи да не престават да поддържат нежното възобновяване чрез солидни парични и фискални стимулиращи ограничения.

Новият японски министър председател Йошихиде Суга разгласи във вторник проект за образуване на следващ подтикващ пакет на стойност 73,6 трилиона йени (708 милиарда долара), който ще включва нови разноски за 40 трилиона йени.

С оглед на нежното и несигурно икономическото възобновяване, Японската централна банка е настроена да поддържа огромната си стратегия за стимулиране и да обмисли разширение на набора от схеми, ориентирани към облекчение на напрежението при корпоративното финансиране още на постоянното си съвещание идната седмица.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР