Икономическият спад в Китай оказва дълбоко въздействие върху стремежите на

...
Икономическият спад в Китай оказва дълбоко въздействие върху стремежите на
Коментари Харесай

Рецесия в Китай – заплаха за пазара на имоти и бъдещите икономически перспективи

Икономическият спад в Китай оказва надълбоко влияние върху стремежите на младежите в оживения метрополис Шанхай.

Китай се бори с рецесията на младежката безработица, като през юни предходната година, всеки четвърти човек на възраст 16-24 години е бил незает.

Последните данни от декември в допълнение акцентират сериозността на казуса, като разкриват, че нивото на младежка безработица е 14,9%.

Икономическият спад слага под въпрос стремежите на китайското потомство Z, а даже и тези, които са имали шанса да си намерят работа, постоянно не получават задоволително пари заради ограниченията за понижаване на разноските в отговор на слабото вътрешно търсене.

Професорът по стопанска система Джу Тиан от China Europe International Business School в Шанхай твърди, че Китай към този момент е в криза макар икономическия напредък от 5.2% през предходната година.

Подчертава се и нуждата от незабавни ограничения за стимулиране, с цел да се прекъсне евентуалният циничен кръг на ниското доверие, който визира изключително младото потомство, навлизащо на пазара на труда.

Икономическият триумф на Китай, който процъфтява от 80-те години на предишния век, претърпява забележителна смяна в настроенията.

Моделът на солидни вложения в производството и инфраструктурата докара до предизвикателно за поддържане дългово задължение.

Регулаторните рестрикции в региона на финансите, технологиите и образованието, съчетани с потиснатото ползване на семействата, в допълнение ограничиха опциите за висококвалифицирани работни места в бранша на услугите.

Пазарът на недвижими парцели, който в миналото имаше забележителен принос за икономическата интензивност, в този момент се бори с рецесия. През 2019 година 96% от градските семейства притежаваха най-малко един апартамент, само че от 2021 година насам цената на парцелите в някои градове внезапно спадна, което докара до понижаване на разноските, защото притежателите на жилища се усещат по-малко заможни.

Тази рецесия в бранша на недвижимите парцели в този момент се преглежда като съществена опасност за опитите на Китай да се измъкне от клопката на междинните приходи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР