Икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлоу отхвърли китайската заплаха

...
Икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлоу отхвърли китайската заплаха
Коментари Харесай

Белият дом се присмя на китайските заплахи за наказателни мита

Икономическият консултант на Белия дом Лари Кудлоу отхвърли китайската опасност за мита върху американски артикули за 60 милиарда $ като " слаба " и съобщи, че втората по величина стопанска система в света ще има " неприятности ".
Ескалирайки войната за думи в търговията, Кудлоу също предизвести, че за водачите в Пекин " е по-добре да одобряват на съществено президента (Доналд Тръмп) ".
Емоционалният отговор на Вашингтон пристигна, откакто Китай заплаши, че ще наложи наказателни мита на артикули за още 60 милиарда от американския експорт, защото комерсиалната война с Вашингтон не демонстрира никакви признаци на намаляване.
Администрацията на Тръмп по-рано бе заплашила с спомагателни мита от 200 милиарда $ и предизвести, че има повече боеприпаси от Пеекин в нарастващия спор.
Вашингтон упреква Китай, че не играе по разпоредбите и че краде интелектуална благосъстоятелност.
" Може би мисля, че 60 милиарда $ са слаб отговор на нашите 200 милиарда $ ", сподели Кудлоу, признавайки, че " има доста неща, които те могат да създадат, с цел да навредят на нашите компании в Китай ".
Но най-тежките думи на Кудлоу бяха за самата китайска стопанска система, която е на второ място след тази на Съединени американски щати.
" Китай е в неволя сега - стопанската система им е неприятна, вложителите се изтеглят, валутата пада ", сподели Кудлоу, представен от БГНЕС.
" Чуждестранните вложители не желаят да бъдат в Китай, забелязах през днешния ден, че японският фондов пазар в този момент коства повече от китайския. Обичам това ", сподели той пред публицисти в Белия дом.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР