Икономическият и социален съвет (ИСС) призовава държавните институции да упражнят

...
Икономическият и социален съвет (ИСС) призовава държавните институции да упражнят
Коментари Харесай

ИСС настоява за пътна карта за Европейския социален стълб

Икономическият и обществен съвет (ИСС) приканва държавните институции да упражнят цялото въздействие и престиж на европредседателството за иницииране основаването на пътна карта за Европейския дирек на обществените права.

В признатото мнение " Европейският дирек на обществените права и ролята на проведеното гражданско общество " на ИСС се приканва за фокусирани диалози по въпроса по време на тристранната обществена среща и на Европейския съвет в края на месец март. ИСС упорстват да се формулират съответни оферти, тъй че да започва процесът на създаване на европейски проект с насоки и пътна карта за използване на Европейския дирек на обществените права (ЕССП) за всички европейски жители.

 Лидерите на Европейски Съюз оповестиха основаването на Европейски дирек на обществените права
Лидерите на Европейски Съюз оповестиха основаването на Европейски дирек на обществените права

Това е преломен исторически миг за Европа

Според ИСС за постигането на задачите на ЕССП се изискват целеви финансови запаси както по линия на европейските структурни и капиталови фондове и изключително по линия на Европейския обществен фонд, по този начин и посредством национално финансиране.

Икономическият и обществен съвет приканва също за превръщането на Европейския учебен срок в Европейски стопански и обществен учебен срок, като в това време да се усъвършенстват процедурите, да се добавят съответните документи и да се прави оценка напредъка посредством таблицата със обществените индикатори. Необходимо да се добавят и националните стратегии за промени и конвергетните стратегии, както и характерните рекомендации по страни с индикатори, отчитащи напредъка по ЕССП.

В мнението ИСС се показва и че използването на механизъм за наблюдаване напредъка при въвеждане на ЕССП от всяка страна членка посредством потребление на специфичен набор от обществени индикатори е верен метод. " Такова институционално влияние е потребно, тъй като подсигурява еднопосочност в напъните, политиките и в ограниченията за доближаване в посока " нагоре ". "

 ИСС желае интензивен ход към чакалнята на еврозоната
ИСС желае интензивен ход към чакалнята на еврозоната

България е най-готова, има цялостно единение сред работодатели и синдикати

Не на последно място ИСС показват, че е значима ролята на проведеното гражданско общество за активизиране на заинтересуваните страни в дълготрайния развой на осъществяване на ЕССП посредством усилване на дебата в обществото, посредством повече информация за жителите, шерване на положителни практики, изложение на мнения, присъединяване в наблюдението, възстановяване качеството на двустранния разговор и други.

 КНСБ желае народен проект за деяние по Европейския обществен дирек
КНСБ желае народен проект за деяние по Европейския обществен дирек

Министър Петков регистрира, че с цел да имат правна мощ правилата и правата се изискват специфични ограничения или законодателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР