Икономическите санкции на Запада срещу Русия във връзка със събитията

...
Икономическите санкции на Запада срещу Русия във връзка със събитията
Коментари Харесай

Анкара предупреди за последиците от санкциите срещу Русия

Икономическите наказания на Запада против Русия във връзка със събитията в Украйна ще имат " извънредно " влияние върху международния пазар на нефт, съобщи турският заместник-министър на енергетиката и естествените запаси Алпарслан Байрактар.

" Ще бъде извънредно ", сподели Байрактар в границите на провеждащата се в Хюстън интернационална енергийна конференция CERAWeek в коментар за резултата от западните ограничавания против Русия върху международния петролен пазар.

Според него с отшумяването на пандемията от ковид и възобновяване на международната стопанска система от страните се изисква да усилят производството на нефт. " Заместването на съветския нефт на международния пазар ще бъде доста мъчно. Русия е най-големият производител на нефт в света ", акцентира Байрактар, съобщи БГНЕС.

Повече от 30 години Турция гледа на Русия като на благонадежден снабдител на газ и чака да продължи да я доставя, съобщи заместник-министърът на енергетиката и естествените запаси на републиката. " Въпросът за доставките на газ също е доста значим за нас, защото 45% от потребностите на Турция от този запас се покриват от Русия. Както към този момент споделих, Москва е благонадежден снабдител на газ от към три десетилетия и половина и се надяваме, че това ще продължи да бъде по този начин ", съобщи Байрактар.

Той добави, че Анкара е обезпокоена от рекордното повишаване на цените на синьото гориво в международен мащаб и счита, че сходна динамичност е несъвместима с устойчивия напредък на другите стопански системи. " Същото важи и за петрола. Вероятно ще станем очевидци на макроикономически последствия от всички тези процеси ", счита високопоставеният турски чиновник.

Във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която се не разрешават енергийните доставки от Русия и новите вложения в съветския енергиен бранш. Успоредно с това редица европейски страни също оповестиха желанието си да понижат вноса на съветска сила с течение на времето. На фона на обстановката в Украйна западните страни постановиха няколко пакета от строги стопански наказания против Русия. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР