Икономическите мащаби на бизнеса с чипове са наистина невероятни –

...
Икономическите мащаби на бизнеса с чипове са наистина невероятни –
Коментари Харесай

Globalfoundries: заводите за следващото поколение чипове ще струват поне 10 млрд. долара

Икономическите мащаби на бизнеса с чипове са в действителност невероятни – прогнозата на компанията Globalfoundries , която създава процесорите за свои клиенти са, че ще ѝ трябват сред 10 и 12 милиарда $, с цел да сътвори цех, подготвен да посрещне потребностите на новото потомство технологии.

7-нанометровият индустриален развой ще сложи на тестване всички компании от сектора и съгласно шефа на Globalfoundries Санджай Джиха, в света има единствено няколко производителя, които могат да си разрешат да похарчат толкоз пари са фабрика за чипове.

А когато пристигна времето за 5-наномилиметровия развой – т.е. едно потомство по-нататък – разноските ще скочат чак до 14-18 милиарда $.

Разбира се, колосите Intel и Advanced Micro Devices могат да си разрешат този разход. Самата Globalfoundries се отдели точно от AMD като самостоятелен контрактор през 2009 година, а малко по-късно закупи Chartered Semiconductor и IBM Microelectronics. В момента компанията към момента има тесни връзки с AMD и създава сериите Radeon , Ryzen и Epyc .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР