Икономически COVID мерки Бюджет и финансиПравителството ще плати по мярката

...
Икономически COVID мерки Бюджет и финансиПравителството ще плати по мярката
Коментари Харесай

Мярката „60/40“ е удължена

Икономически Коронавирус ограничения Бюджет и финансиПравителството ще заплати по мярката „ Запази ме “ за юлиРегулацииЗапочва приемът на документи по мярката „ 60/40 “
Действието на мярката за опазване заетостта, придобила известност като „ 60/40 “, е удължена до края на февруари. Министерският съвет най-сетне е дал своя вот смяната на периодите в постановлението, което действаше единствено до края на 2021 година От през днешния ден, 1 февруари, Агенцията по заетостта отваря и процедурата за кандидатстване по мярката. В нея могат да се включат работодатели, които търсят поддръжка за опазване заетостта на личния състав си в интервала януари-февруари 2022 година

За удължаването на периода заприказва първо общественият министър Георги Гьоков при започване на този месец. Тогава той сподели, че предвид на пандемичната обстановка в страната ще се вземе решение дали действието й да бъде още веднъж удължено и след февруари.

Регламентираната поддръжка и на този стадий е в размер на 60% от прихода и осигурителните вноски на всяко заето лице в предприятия, чиито доходи от продажби са намалели с не по-малко от 40% през месеца, за който се дава поддръжката, само че към този момент по отношение на средномесечните доходи за цялата 2019 година За работещите в предприятия, чиито доходи от продажби са намалели с не по-малко от 30% ще продължат да се изплащат средства в размер на 50% от осигурителния приход.

За учредените след 1 януари 2020 година компании спадът на приходите за месеца, за който аплайват, ще се дефинира по отношение на средномесечните доходи за 2020 година Размерът на предоставяните средства за всеки служащ или чиновник към този момент ще се дефинира на база осигурителния му приход за месец октомври 2021 година, осведомят от Агенцията по заетостта.

Средствата ще се изплащат месечно, като документите за работилите през януари 2022 година ще се одобряват от 1 до 28 февруари, а за февруари – в границите на месец март. Работодателите, които дават отговор на изискванията и желаят да получат поддръжка и за двата месеца, могат да аплайват поредно, ползвайки едни и същи формуляри и мостри на документи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР