Икономедия ще проведе в четвъртък от 12 ч. уебинар за

...
Икономедия ще проведе в четвъртък от 12 ч. уебинар за
Коментари Харесай

Уебинар за селското стопанство в "Натура 2000" ще отговори на въпроси от фермери

Икономедия ще организира в четвъртък от 12 ч. уебинар за селското стопанство в зоните от мрежата " Натура 2000 " в България, в който специалисти от академията на науката, Министерството на земеделието и фондация " Биоселена " ще отговорят на въпроси от земеделци и скотовъдци. Той ще се организира онлайн с, а въпроси могат да бъдат задавани при регистрацията посредством или от участниците онлайн.

Целта на уебинара е да показа както смисъла на рестриктивните мерки, които се постановат в зоните от " Натура 2000 " (повече за европейската мрежа ), с цел да бъде непокътната рядката за Европа природа, по този начин и финансовите помощи посредством европейски дотации, които са налични за фермерите за развиване на природосъобразно стопанство в предпазените зони. Той е част от, в който " Икономедиа " АД е сътрудник.

Обучението в онлайн среда ще разреши след къси презентации от специалисти в полемика с работещи в селското стопанство и интересуващите се от тематиката да се разяснят разпоредбите за насърчаване на бизнес в предпазените зони он " Натура 2000 " и смисълът на положителните практики, които се подтикват със дотации за запазване на биоразнообразието. Представители на водещите институции по тематиката ще показват своята сфера на работа и ще отговорят на въпроси.

Лидия Чакръкчиева, която е основен специалист в отдел " Околна среда и климат " в дирекция " Развитие на селските региони " към Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) ще показа обезщетителните заплащания по размер 10 " Агроекология и климат ", мярка 12 " Плащания по Натура 2000 и Рамковата инструкция за водите " и мярка 14 " Хуманно отношение към животните ", обновени на 22 декември 2020 година, разпоредбите за паша в предпазени територии, както и упованията за финансиране през идния нов програмен интервал.

Чавдар Гусев, ботаник от Институт по биоразнообразие и екосистемни проучвания на Българската академия на науките, ще показа смисъла на използването на мярката за пасторализъм и други положителни практики за стопанските действия на територията на мрежата " Натура 2000 ". Той има дълготраен експертен опит и проучвателен приноси в потреблението на естествените растителните запаси за икономически потребности (паша, косене и др.) и тяхното запазване (защитени територии и зони, агроекологични мерки).

Стоилко Апостолов ще опише за развиването на комерсиалните преимущества за питателните артикули, създадени с потвърдено природосъобразни техники и в зони, предпазени от мрежата " Натура 2000 ". Той е ветеринар и шеф на фондация " Биоселена " и работи от дълги години за подкрепяне на биопроизводството и покровителство по политиките за селските региони, в това число като представител на неправителствените организации в комитета по наблюдаване на Програмата за развиване на селските региони към МЗХГ.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР