Играещата легенда на английския футбол Уейн Руни се обяви против

...
Играещата легенда на английския футбол Уейн Руни се обяви против
Коментари Харесай

Руни против намаляването на заплатите в Англия

Играещата легенда на британския футбол Уейн Руни се разгласи срещу натиска, който се оказва върху елитните футболисти да орежат заплатите си поради пандемията от COVID-19, е неприличен, оповестява вестник " Сънди Таймс ". Преди седмица министърът на опазването на здравето на Англия Мат Ханкок сподели, че играчите във Висшата лига би трябвало да оказват помощ и заплатите им да бъдат орязани.
В петък пък Висшата лига предложи възнагражденията на футболистите да бъдат понижени с 30%. Асоциацията на професионалните футболисти обаче се разгласи изрично срещу мярката, тъй като по този начин ще намалеят постъпленията от налози в страната.
" Ако държавното управление ме потърси, с цел да поддържа финансово медицинските сестри или да купя апарати за дишане, ще е горделивост за мен да оказа помощ, стига да знам къде отиват парите ми. Аз обаче съм в такава позиция, че мога да дам нещо ".
" Не всички играчи са в същата позиция. Защо футболистите внезапно станаха изкупителни жертви? Това, което стана през последните няколко дни, е срам. Първо, здравният министър Мат Ханкок съобщи, че заплатите на играчите в Премиър лийг би трябвало а бъдат орязани ".
" Той би трябвало да осведоми нацията за последните вести към най-голямата рецесия, с която сме се сблъсквали. Защо въобще парите на футболистите го занимават? Дали това не е обезверен опит да отклони вниманието от това по какъв начин държавното управление се оправя с пандемията? ", разяснява сегашният играещ треньор на Дарби Каунти.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР