Идната сряда ще представим един мащабен документ - план за

...
Идната сряда ще представим един мащабен документ - план за
Коментари Харесай

Борисов обеща план за възстановяване на България

Идната сряда ще представим един огромен документ - проект за възобновяване на страната. Това заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти в Хасково. Екипите на ГЕРБ работиха по него. Той касае всяка една сфера - енергетика, земеделие, просвета, спорт, туризъм, разясни Борисов.

В тази стратегия залагаме извънредно доста на възобновимите енергийни източници, само че освен на слънчеви панели и вятър, а на язовири и каскади. По тази стратегия ще работим в идващите години, уточни водачът на ГЕРБ.

Борисов и лидерът на листата на коалиция " ГЕРБ-СДС " за 29 МИР-Хасково Делян Добрев разясниха скока на цените и горивата. Има опити на служебния кабинет в вярна посока, само че цените на бензина и дизела би трябвало да са най-малко с лев по-ниски, счита Борисов. Добрев означи, че има два разновидността това да стане, като първият е страната сама да купува нефт от евтиния вид " Уралс ", да го дава за преправка на ишлеме в " Нефтохим ", и по-късно да го дава на търговците.   

" Те са като машини, наизустили. Имат доста пари, наели са най-хубавите компании за пиар - и черен, и бял “, сподели Борисов по адрес на " Продължаваме Промяната ". " 30 дни ги няма, по стотинка дневно, бензинът падна с 30 ст. “, уточни още той.

" Те приказват за арести, тези следствия ще ги създадем, има проверяващи организации тук и в чужбина. Тези посреднически компании, приказваме за 4,760 милиарда, по сметки на Национален статистически институт, са отпътували към Русия. Има и трагични събития по високите етажи на " Газпром ", на " Лукойл ", това съм видял по новините. Василев самичък се опровергава с казаното от Радев, ние дори и не се месим в разногласието ", акцентира той.

" Българите към този момент се объркаха, ето, вие сте зареждали през тези месеци на бензиностанциите и знаете какво е придвижването на цените. И служебното държавно управление, като спря една част от кражбата, с 30% са свалили, другите 70% къде са? Трябва да ги смъкват още на следващия ден! Става въпрос за стотици милиони кражба, ние ги смятахме по 30 млн. дневно, 900 млн. на месец. Плаха е, само че е вярна посоката им, да не чакат да изтекат още 700-800 млн. в идващите дни ", съобщи ще Борисов.

" Василев в този момент се сети, че идва отоплителният сезон. С кой ли не съм работил през последните 20 година, само че такива не съм чул дори и от Сашо Томов. Те стопираха контракта с " Газпром " и оставиха страната с един танкер. Нашето вместилище е цялостно на половина и има наглостта да упреква служебното държавно управление. Видяхте какъв смях падна с газовата връзка с Гърция, въртяха колела, вършиха се на откривачи. С какво " Промяната " е съдействала за тази връзка? Те споделят, че не им стигнало времето? Рашков беше година и половина министър, те бяха служебни министри при Радев, правеха политиката на служебното държавно управление на Янев и Радев ", продължи Бойко Борисов.

" Излизат тези хора с опорките си и ни споделят, че не им стигнало времето за година и половина. Първата интернационална среща, която са провели Кирил и Асен, е била в министерство на финансите с " ЛУКОЙЛ ", " сподели Бойко Борисов.

" Можем да помогнем и в този момент ", сподели Борисов и напомни, че по негово време бе удържан мигрантският напън, а брутният вътрешен артикул растеше със постоянни темпове.

" Каква градска десница ми приказват? Те, в случай че имаха обикновен принцип, с Българска социалистическа партия не би трябвало да си приказват. Мога да се обзаложа, че и зад Океана към този момент не ги одобряват ", съобщи водачът на ГЕРБ.

" Ние сме страна, която носи всички опасности от АЕЦ Запорожие, всеки ден поради това виждам новините, става ми притеснително. Всичко друго България си създава - ток, храни и всичко. В сряда ще представим един огромен проект за възобновяване във всяка една сфера, екипите на ГЕРБ го създадоха, те ( " Промяната ", бел. ред.) за две години и проект не внесоха. Тази война би трябвало да свърши, тя е неприятна и за украинците, и за руснаците, още по-лоша е за нас, които им поносим нападенията. Незабавно да спрат тази кръвопролитна война. И по тази причина ще оказваме помощ, оръжие, каквото е належащо. Усещате ли в гласа на Ердоган, че сподели от Босна на Гърция, че някоя нощ може да ги навестят? Те са ни съседи. Украйна и Русия се бият, Косово и Сърбия щяха да се сбият поради едни табели. И вместо да вземем образец от надписа на Народното събрание... ", разяснява още водачът на ГЕРБ.

" Най-добрата зелена батерия в света е ПАВЕЦ " Чаира ", най-хубавото, което са създали комунистите - би трябвало да строим язовири, падове, вецове. Ще пристигна едно младо и зелено потомство и ще кажат за слънчевите паркове да се махат тези стъкла, те са и грозни. Светът се трансформира, едните срещу въглищата, другите срещу нуклеарната сила, България има всичко - реки, би трябвало да ги ловим. Климатът се трансформира, в сряда ще представим, ще е дълго и тягостно, три-четири часа ще представяме проекта, ползвахме най-хубавите хидроинженери. Който желае, да ни пенсионира. Който има сходен документ, с тях сме ", приключи Бойко Борисов.

В началото на срещата кметът на Хасково Станислав Дечев благодари на Борисов, че е приел поканата да посети града и напомни, че само при ръководството на ГЕРБ страната е пособия на общините.

" Шест месеца управляваха социалистите и се озовахме там, където сме. Да приказвам за политика, когато тук са Бойко Борисов и Делян Добрев, е все едно да наводня банята ", сподели Любен Дилов пред събралото се голям брой.

" На тези избори какво следва? Предстои да ги бием по този начин, че да не си и помислят да ръководят повече. Тия момчета се объркаха доста и на тези избори би трябвало да им покажем, че в действителност са се объркали ", прикани той присъстващите в залата.

" За първи път в историята на България Министерството на културата ще върне 60 млн. лева неизпълнени. Съюз на демократичните сили и ГЕРБ са се справяли с най-тежките рецесии в България - с Лукановата, Виденовата зима, настроенията против НАТО и Европейски Съюз, мигрантския напън. И най-после няколко думи за водача - сещам се за един другар арменец, който споделя - доста ненавиждам да ме хвалят в мое наличие, все ми се коства, че не е задоволително. Погледнете на терена водачите на обединенията против нас - какъв брой от тях могат да приказват с Путин и Ердоган, въобще защо съпоставяне става дума ", попита риторично Любен Дилов.

Виждате цените в магазина, по вашите портфейли, обърна се Делян Добрев към хората в залата. Той сподели графика по какъв начин са се вдигнали цените поради скъпия ток, скъпите горива и други

От април - последният месец на ГЕРБ, природния газ е бил 33,38 лева Август той е станал 289 лева, а септември 373,21 лева, продължи Добрев.

" Бургаргаз " имаше контракт с " Газпром ", с който цената щеше да е 86 евро. Само че ние вместо да купуваме по 86 евро, купуваме от румънския " Газпром " на 110 евро с 28% нарастване. А парите отиват в офшорки, тъй като няма друго пояснение за какво вместо да си купиш за 86 евро, ще си купиш за 110, отново съветски газ. Самолетът на нарастване на цените го виждате във всичко с изключение на в заплатите и пенсиите. Избрали сме три интервала. Октомври 2018 година, кабинет на Борисов, цената на барел е е 79,3 $. Юли 2022 година цената е 78,4 $. При Борисов барелът е бил по-скъп, само че цените на бензиностанциите са по-високи ", изясни Добрев.

" Какво е нашето решение? Два разновидността има. Едното решение е следното. Руският нефт го внася " Литаско ". Ние предлагаме вместо " Литаско ", ние имаме БЕХ - несъмнено не по-малка компания. Чрез БЕХ страната купува, преработва на ишлеме и продава горивото на 2,50 лв.. Това изясни Делян Добрев. Според тяхното предложение " Литаско " могат да продължат да работят и да продават на 3,50 лева, а който желае, може да си купи на такава цена. Вариант 2 е " Литаско " да купува съветски нефт, да го преработва на ишлеме и да продава още веднъж на 3,50. " Къде се намесва страната? Облага ги с мито и страната вместо 25 ст., връща 1 лев ", изясни още Добрев.

" Благодаря на всички хасковлии, че са тук, и че няма хора при Асен Василев на Кенана ", приключи той.

" Събрахме се 400 души за няколко часа. Асен Василев е на алеята в Кенана, има 10 индивида. Автобусът доскоро си е отпътувал. Ние сме 400 индивида, те са 10 “, сподели Делян Добрев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР