Идната година се очертава като изключителна за круизните ваканции, като

...
Идната година се очертава като изключителна за круизните ваканции, като
Коментари Харесай

Круизните компании с рекордни резервации за следващата година

Идната година се обрисува като изключителна за круизните ваканции, като пасажери от целия свят с разнообразни доходи и бюджетни нива са резервирали пътувания, надвишаващи предпандемичните размери. Това сочат данните на американските круизни оператори и туристически сътрудници, представени от организациите.

Пътниците са се насочили към круизи през 2024 година, защото те към момента са по-евтини, в сравнение с наземните други възможности. С оглед на това, че нивата на претовареност се приближават до предпандемичните нива, операторите възнамеряват да усилят цените през идните месеци.

" Като цяло пазарът е извънредно мощен изключително във връзка с най-високия клас първокласни круизи ", сподели Боб Левинщайн, основен изпълнителен шеф на круизния пазар " Круиз къмпийт " (Cruise Compete).

Въпреки че пасажерите са отменили или отсрочили планувани ваканции в Близкия изток, круизните резервации отново ще доближат рекордни нива през 2024 година, сподели анализаторът от " Труист секюритис " (Truist Securities) Патрик Скоулс.

Преди офанзивите в Израел на 7 октомври броят на резервациите е бил с към 25 на 100 по-висок, в сравнение с през 2019 година за резервациите за 2020 година За ноември 2024 година резервациите са с към 20 на 100 по-високи, в сравнение с през същия интервал на 2019 година, съобщи Скоулс.

" Търсенето за 2024 година е траяло да се форсира, като резервациите са надвишили в забележителна степен равнищата от 2019 година ", съобщи през октомври Джейсън Либърти, основен изпълнителен шеф на " Роял Карибиън груп " (Royal Caribbean Group).

Очакванията са към 35,7 милиона пасажери да пътуват с круизи, което е покачване по отношение на 31,5 милиона души през 2023 година и е с 6 на 100 повече от размера пасажери, плавали през 2019 година, съгласно Асоциацията на интернационалните круизни линии (CLIA).

Според основния изпълнителен шеф на " Карнивал " (Carnival) Джош Уейнстийн през септември размерите за 2024 година са се намалили, защото компанията не разполага с повече свободни места, които да продава макар растежа с 5 на 100 на потенциала от 2023 г.

" Роял Карибиън " съобщи пред вложители, че през третото тримесечие две трети от гостите или са пътували с круиз за първи път, или са употребявали " Роял Карибиън " за първи път.

Според данните на Либърти хората, създали повторни резервации, са нарастнали двойно.

Компаниите за онлайн пътувания са отчели взрива на круизите.

" Пътуващите с круизи са лоялни, като данните сочат, че по-голямата част от хората, които един път са били на круиз, го вършат още веднъж, което е причина за резистентен напредък ", сподели Бен Харъл, ръководещ шеф в " Букинг.ком "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР