Идеята на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да се

...
Идеята на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да се
Коментари Харесай

Лорер: Идеята за форсмажор няма да се реализира

Идеята на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да се осъществя, съобщи в " Денят стартира с Героги Любенов " министърът на нововъведенията и растежа.

" Това е екстравагантна концепция, чухме я за първи път на съвещанието на парламентарната комисия по стопанска система, преди този момент не е обсъждана в държавното управление, нито в обединението - това е концепция на Българска социалистическа партия. Ако се вкара на национално равнище, никой не счита, че ще е добре за стопанската система, защото негативите ще са доста по-мащабни от позитивите. Оценката ми е твърдо отрицателна, тъй като ударът върху българската стопанска система от прелюдия форсмажор и от нашите контрагенти от чужбина, ще е доста тежък. " - съобщи Лорер.

Той посочи, че задачата на държавното управление е да подкрепя бизнеса в най-критичните точки и го прави от задоволително дълго време.

дефинира арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова като елементарна процедура, която Министерство на вътрешните работи прави, тъй като счита, че може да има закононарушение. Дали това е по този начин или не, прeдстои да стане ясно в процеса на деяние, само че в случай че прокуратурата отхвърля да работи, този развой не може да бъде приключен, посочи Лорер.

Според него това, че показанията на Васил Божков са измежду претекстовете на полицейската акция, не значи, че Божков дирижира нещата извън.

" Божков очевидно е бил в връзки с предходната власт в продължение на доста години и както се приказва - за доста милиони. Васил Божков не може нищо да дирижира от Дубай, само че показанията му явно би трябвало да бъдат част от тези следствия. Ако ние пренебрегваме това, що за власт имаме? В Скандинавия министри подават оставка, тъй като употребяват кредитна карта, с цел да купят памперси, в Румъния министър-председател беше в пандиза, във Франция Саркози беше наказан. Няма никаква драма в това, тъй че апелирам опозицията да се успокои.

Според Лорер в тази ситуация не може да става дума за принуда.

" Те си придават непотребна значимост. Опитват се да изкарат случая като политически проблем, а той не е. Това е проблем на престъпността. Когато дойдохме на власт, казахме, че ще работим за превръщанвето на България в правова страна. И би трябвало са се съблюдава закона от всички. Ако има престъпност и тя е от членовете на опозицията?! " - попита той.

разяснява и визитата на американския министър на защитата Лойд Остин у нас. Според него това е значим знак на поддръжка.

Когато до нас се води война и ние поддържаме Украйна, е значимо че най-силният ни съдружник праща собствен представител тук. " - сподели Лорер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР