Идеята е да се започнат преговори за продажбата на оборудването

...
Идеята е да се започнат преговори за продажбата на оборудването
Коментари Харесай

Даваме ли ядрени реактори на Украйна? Говори човек на ПП-ДБ

Идеята е да се стартират договаряния за продажбата на оборудването за АЕЦ " Белене " на Украйна и да се даде зелена светлина на министъра на енергетиката да води всъщност съответни договаряния. Без да бъде стартиран този развой, няма по какъв начин да разберем дали Украйна ще купи това съоръжение. Мнението показа пред Българска национална телевизия Радослав Рибарски, народен представител от ПП-ДБ, член на енергийната комисия в Народното събрание.

По думите му това решение ще даде опция България да спре да натрупа загуби по защитата и консервирането на това съоръжение и да възвърне разноските по арбитражното дело.
-->
" Този план за АЕЦ " Белене " е надалеч от каквато и да е реализация, а разноските по него единствено се натрупат ", сподели националният представител.

Според Рибарски в процеса на договаряния ще стане ясно дали Киев има интерес към съветски реактори, което е обвързвано с съществуване на лицензирана площадка за АЕЦ: " Доколкото знам, имат недовършен план, който се нуждае от реактори ".

Той изрече очакване проекторешението да бъде гласувано в Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР