идерът на "Воля" и зам.-председател на 44-тото Народно събрание Веселин

...
идерът на "Воля" и зам.-председател на 44-тото Народно събрание Веселин
Коментари Харесай

Марешки за присъдата: Искат да очернят името ми

идерът на "Воля " и зам.-председател на 44-тото Народно заседание Веселин Марешки е наказан за рекет и изнудване на 4 години затвор при общ режим на изтърпяване, постанови Варненският апелативен съд. Присъдата предстои на обжалване.

На Марешки е наложена и санкция от 8 хиляди лв..

"Както първата присъда на първа инстанция, че съм почтен, както и тази, че съм отговорен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция. За по-голямата част непредубедени фенове е ясно, че аз съм почтен ", разяснява водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ефира на във връзка получената през вчерашния ден присъда.

"Моментът е селекциониран доста добре, с цел да може след няколко дни в отчета пред Брюксел да се покаже, че в България има наказан политик, въпреки и не на първа инстанция, и че правосъдната система е самостоятелна ", разгласи още Марешки.

"Аз ще бъде единственият българин, в случай че Върховният съд удостовери присъдата, който ще бъде наказан за това, че желае наем за своя благосъстоятелност. Ще поясня – на мястото има два парцела, единият е част от заведението, което моя фамилна компания е продала на Красимира Колева, тъй че доста добре знам кое е мое и кое не. Наемателя на парцела безусловно беззаконно се е разширил в моя и би трябвало да стане ясно ", добави водачът на ВОЛЯ.

Той бе безапелационен, че желаят да очернят името му.

"За четири години не можаха да намерят нито една корупционна договорка. Всички признават, че съм друг ", сподели Веселин Марешки.

Заедно с Красимира Колева Марешки е приет за отговорен за това, че през 2014 година са рекетирали Асен Миланов да заплаща ежемесечно 10 хиляди лв., като са го заплашили с разрушение на стопанисваното от него заведение и със основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната активност.

В предходното съвещание правосъдният състав откри за нужно да обясни имуществените връзки сред Веселин и Красимира. Затова съдът изиска информация от Агенцията по вписвания и разпита очевидец. Днес в правосъдната зала стана ясно, че поради заем от 65 хиляди лева е била учредена договорна ипотека сред брачната половинка на подсъдимия, в качеството й на шеф на комерсиално сдружение и Красимира К.

След привършване на въззивното правосъдно разследване, се пристъпи към пледоариите на страните.

Представителите на държавното обвиняване обясниха, че паричното обвързване на Красимира към Веселин е причина за неговите дейности. Отправянето на закана, съпроводено с следващо заличаване на имущество са били ориентирани към "сломяване на волята и обосноваване на потърпевшия А. М. да стартира да заплаща рекет ". Прокуратурата и частният обвинител желаеха от въззивния съд да признае виновността на двамата подсъдими.

Защитата на Веселин Марешки смята, че той не е направил състав на закононарушение. Не е имал и претекст за това, защото Красимира не е е имала имуществено обвързване към него. Той й е помагал без да има веществен интерес. Адвокатите и на двамата подсъдими желаеха от съда да остави без почитание митинга на прокуратурата и жалбата на частния обвинител, и да удостовери оправдателната присъда, постановена от Окръжния съд във Варна.

Мотивите към присъдата на Апелативен съд – Варна ще бъдат направени в законоустановения двумесечен период.

Съдебният акт предстои на касационна инспекция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР