Иде сезонът на едни от най-вкусните плодове - черешите. През

...
Иде сезонът на едни от най-вкусните плодове - черешите. През
Коментари Харесай

Черешите пак удрят рекорди, за колко ще ги ядем тази година

Иде сезонът на едни от най-вкусните плодове - черешите. През последните години първите плодове на пазара се продаваха на цени от 40-50 лв. за кг. И тази година е допустимо да се видят такива цени на вносна продукция.

В България се създават висококачествени череши, които се търсят и на интернационалните пазари. Обикновено по това време от годината се появяват много скъпи череши на пазара. Според черешопроизводители от региона на Бобов дол, това не са действителни цени, съобщи Българска национална телевизия.
-->
" Най-вероятно това са череши - импорт от Аржентина или Гърция. През последните години цената на черешите е незадоволително висока, с цел да покрие разноските ни. Цената, на която ние продаваме нормално е от 0,80 до 1,20 лева за кг. Много дребна част продаваме за прясна консумация - към 1,50 до 2,00 лева ", сподели Кирил Димитров - черешопроизводител.

По думите му, проблемите от последните 10 години в бранша са в пазара и цената на плодовете. Няма към този момент и преработвателни предприятия в Кюстендилско, защото те са били премахнати и няма къде да се осъществя тази продукция. В момента Италия държи целия пазар на черешите у нас - за преправяне, добави Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР