И в съботния ден в Северна Македония имаше погребения на

...
И в съботния ден в Северна Македония имаше погребения на
Коментари Харесай

Проговори героят, спасил шестима души от автобуса-факла на Струма - ето как Господ запази живота на оцелелите

И в съботния ден в Северна Македония имаше погребения на жертвите от на автомагистрала " Струма ".Тленните им остатъци дойдоха едвам през вчерашния ден в Скопие и бяха предадени на опечалените им фамилии.

Десетки чакат заключението на следствието какво провокира тази покруса. А няколко фамилии с оживели в злополуката благославят своя избавител - 26-годишен сърбин.

Люлзим Сюлеймани е родом от Прешево. Той е вкъщи от седмица, а през вчерашния ден от болница е изписана и неговата избраница Медина. Екскурзията до Турция избират инцидентно по интернет. Никой не е очаквал пътуването да приключи по подобен драматичен метод.
свързани новини12463преди 10 часа
" Навсякъде ни заведоха - на пазар, в търговски център, на посещаване в джамии, видяхме Босфора. Шофьорите бяха положителни, бяха двама и пътят беше също добър. Правихме почивки и на отиване, и на връщане, даваха ни кафе и в рейса, всичко беше супер. За лиценза не знаехме, рейсът беше добър, пътят беше лек, движехме се обикновено, както се движи рейс, с към 100 километра в час ", споделя пред Би Ти Ви Люлзим.

Той и годеницата му стартират втори, нов живот, който в никакъв случай няма да е като предходния преди нещастието. " Със здравето сме добре, имам някакви болки, само че са дребни. Проблемът е, че нещастието ми е 24 часа в главата. Нищо не е същото като преди, светът наподобява друг. В главата ми е 24 часа, тъй като бях безсънен и видях всичко, което се случи, още не мога да дремя. Заспиваш за два часа и като се събудиш поради тези сънища, не искаш да си лягаш още веднъж ", признава още младият мъж.

Той не дефинира постъпката си като нещо изключително. Благодарен е единствено, че бил безсънен и е съумял да си спомни къде седи чукът, с който разрушава стъклото. " Видях, до момента в който пътувахме, къде седи чукът и като се случи всичко, благодаря на Господ, че си спомних къде е и стигнах до чука, разруших стъклото и съумях да изляза, както и още шестима души след мен ", изяснява Люлзим.

Люлзим е признателен и на всички медици в " Пирогов " за грижите, както и на всички хора за поддръжката. " Първо благодаря на Господ, той ми даде още един късмет за живот. За починалите се апелирам Аллах да ги одобри при себе си, а на фамилиите желая да изкажа откровените си съболезнования ", споделя мъжът.

Не упреква никого за случилото се, само че и той се надява аргументите за нещастието да се изяснят, тъй като с цел да зараснат раните от болката, всички пострадали се нуждаят от истина.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР