“И в края на деня краката ти трябва да са

...
“И в края на деня краката ти трябва да са
Коментари Харесай

6 житейски урока, които научаваме твърде късно

“И в края на деня краката ти би трябвало да са мръсни, косата ти да е рошава, а очите ти да блестят.” Ето по този начин би трябвало да се живее този живот, само че способни ли сме на това? Можем ли да вървим по пътя си, да падаме и да се изправяме, научавайки същински значимите житейски уроци. Някои ги усвояват по-лесно, други по-трудно, някои в никакъв случай не ги научават. А времето ни на този свят не е доста и не е хубаво да го губим. Ето няколко урока, които за жалост някои от нас научават прекомерно късно.

1.Животът е един момент

Животът е прекомерно къс, с цел да бъдем нещастни. Ако не харесвате нещо в него, променете го незабавно - работата си, всекидневието си, половинката…



2.Контактите са доста значими

Едни от най-успешните хора нормално са тези, които имат най-широк и разнороден кръг от обществени контакти. Не става дума за бегли познанства, а за съществени взаимоотношения. Изграждането на постоянни връзки е значима част от правенето на бизнес.

3. Успехът стартира от нас самите

Колкото и да сте самоуверени, надъхани, амбициозни и отдадени, нещата няма да ви се получат, в случай че не се грижите за здравето си. Никога не забравяйте да отделите време за отмора, тренировки и други приятни действия.


4. Не живейте единствено в обществените мрежи

Не ограничавайте живота си единствено в обществените мрежи. Ако стоите прекомерно дълго във Фейсбук, Twitter и Instagram, ще имате лъжливо възприятие, че поддържате връзка доста. Всъщност виртуалната връзка не може да ви достави и една стотна от насладата от същинското другарство.

5. Успехът идва след време

Не че не е допустимо да станем известни за ден, само че по принцип триумфът лишава време. Тайната се крие в упоритостта и дребните победи, които извоюваме всеки ден.



6.Постоянните паники единствено ви пречат

Тревогите могат да са потребни, когато ви подтикват да предприемете деяние и самодейност, с цел да преодолеете казуса. От друга страна, в случай че в мозъка ви непрекъснато се стрелкат мисли за най-лошите вероятни сюжети и си представяте по какъв начин би изглеждала обстановката, в случай че бяхте взели друго решение, паниките могат да се трансфорат в сериозен проблем.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР