И в американските музикални среди има невежи хомофоби, скарани с

...
И в американските музикални среди има невежи хомофоби, скарани с
Коментари Харесай

Хомофоб предизвика Елтън Джон, Мадона и други звезди

И в американските музикални среди има невежи хомофоби, скарани с обстоятелствата — само че там по-известните им сътрудници не премълчават такива случаи. Рапърът Да Бейби обедини срещу позициите си някои от най-големите музикални звезди, заяви Си Ен Ен.

Елтън Джон, Мадона, Questlove и доста други осъдиха публично последните коментари, направени от рапъра на фестивала Rolling Loud в Маями. По време на представянето си той е направил подправени и обидни мнения за гей мъжете и ХИВ вируса, също е говорил жестоко и за дамите (което по-рано си беше традиция в рапа).

Елтън Джон, който е гей и дълготраен деятел против ХИВ, написа в Twitter „ Бяхме шокирани да прочетем за дезинформацията за ХИВ и хомофобските изказвания, направени на скорошно шоу на DaBaby “.

„ Това подхранва стигмата и дискриминирането и е противоположното на това, от което светът се нуждае с цел да бъде успешна борбата с епидемията от СПИН. Ние би трябвало да разпространяваме съчувствие и обич към най-маргинализираните хора в нашите общности. Работата на музиканта е да събира хората “, добави той, преди да представи фактически данни за ХИВ. "

Мадона също показа своето „ обръщение “ към Да Бейби в обществените мрежи, като разгласява видео с неговите изказвания в профила си в Instagram и написа „ Ако ще вършиме омразни забележки към общността на ЛГБТК+ за ХИВ/СПИН, най-малко научете първо фактите “.

„ След десетилетия мъчно реализирани научни резултати - в този момент има животоспасяващи медикаменти, налични за деца, родени с ХИВ, за хора, които се заразяват с ХИВ посредством кръвопреливане, мръсни игли или обмяна на телесни течности “, написа тя.   " Тези нови антиретровирусни терапии могат да поддържат човек със СПИН жив, колкото би била естествената дълготрайност на живота му!!! СПИН не се предава, в случай че стоим до някой в ​​тълпата “.

Деми Ловато, която неотдавна се обяви публично като небинарна, показа обява от активиста Мат Бърнстейн за заплахата от мненията на Да Бейби в акаунта си в Instagram.

Певицата Дуа Липа, която си сътрудничи с Да Бейби по ремикс на песента й Levitating заяви в също в Instagram, че е „ сюрпризирана и ужасена от мненията на Да Бейби “.

" Не мога да позная в тези думи човека, с който съм работила. Моите почитатели знаят къде е сърцето ми и че стоя 100% с ЛГБТК общността ", написа тя.  „ Трябва да се обединим, с цел да се борим със стигмата и незнанието към ХИВ/СПИН. “

Музикантът, продуцент и режисьор Questlove разгласява в Instagram обновен лист с актьори, с които би взел участие във фестивала Summer of Soul, в който името на Да Бейби е задраскано. „ Мислех, че това е ясно и без да се постанова да го акцентираме: хомофобия/трансфобия/ксенофобия/мизогиния/расизъм — всичко това е морално неправилно “, написа Questlove.

Но се откри и един негов сътрудник, който се изрече в защита на рапъра.

„ Ако желаете да гледате видеото на открит гей като Lil Nas X да има право на своята истина, бъдете адски сигурни, че и хора като Да Бейби ще казват своята истина “, написа рапърът Ти Ай в Instagram.   " И в това няма нищо неприятно. Не би трябвало да има ненавист. Всичко е почтено. Всеки си има своята истина. "
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР