И утре времето в някои части на страната ще бъде

...
И утре времето в някои части на страната ще бъде
Коментари Харесай

Адски мор и утре! Къде е червеният код

И на следващия ден времето в някои елементи на страната ще бъде доста горещо. 

Червен код за жеги на следващия ден в седем области на страната оповестиха експертите от Национален институт по метеорология и хидрология. По тяхно мнение точно на следващия ден ще е най-горещият ден за месец юли, а може би и за цялото лято. 
-->
Най-горещо ще бъде в Горнотракийската равнина, където градусите ще надминат 41.

Червен код е разгласен за областите Пазарджик (основно общините Пазарджик и Стрелча), Пловдив, Стара Загора (общини Стара Загора, Чирпан, Братя Даскалови, Гълъбово, Раднево, Опан), Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас (основно западната част на региона.)

Червеният код е най-високата степен на предизвестие в скалата за рисково време. При червен код за рисково високи температури хората би трябвало да бъдат извънредно деликатни и да излизат на открито в топлите часове на денонощието единствено при последна неодходимост. Спазвайте препоръките на управляващите. Може да се чакат повреди и по инфраструктурата.

Оранжев код за заплаха е разгласен за редица други области – Кюстендил, Благоевград (в планинските региони на региона кодът е жълт), Смолян, Кърджали, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Варна.

Жълт код е разгласен на следващия ден за високи температури за областите София-град, София-област, Перник, Враца, Монтана и Видин, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР