И това лято очаквано се струпахме на границата с Гърция,

...
И това лято очаквано се струпахме на границата с Гърция,
Коментари Харесай

Отворете всички пунктове! Гръцката опозиция подкрепя българските туристи

И това лято предстоящо се струпахме на границата с Гърция, примамени от тюркоазеното Средиземноморие. Както писахме през вчерашния ден, извиха се опашки от коли, а през почивните дни преминаването в южната ни съседка при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ отнемаше най-малко 3 часа.

Преселението на народите разбърка нервите освен на чакащите. Остра реакция последва и от опозицията в Атина. Партия СИРИЗА настоя незабавно да бъдат отворени всички гранични пунктове, съобщи БНР.

Депутатът Катерина Нотопулу насочи остри рецензии към премиера Мицотакис по отношение на готовността на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Промахон “ да одобри туристите този сезон.

„ Правителството на Мицотакис се оказва рисково за туризма и стопанската система на Северна Гърция “, съобщи Нотопулу.

Според СИРИЗА още преди месец от партията са поискали отварянето на всички гранични пунктове и обезпечаването на екипи за безвредно прекосяване на туристите.

Засега гръцкото държавно управление мълчи, само че отговорът му надали ще закъснее. С малко шанс резултатът от политическата престрелка ще ни помогне да заровим крайници в средиземноморския пясък по-бързо и с облекчение да възкликнем „ Ямас! “.

 
Рекордни опашки по пътя за Гърция
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР