И това доживяхме. Част от основен булевард в София се

...
И това доживяхме. Част от основен булевард в София се
Коментари Харесай

И това доживяхме! Частен булевард, преминаването забранено

И това доживяхме. Част от главен бул. в София се оказа частна и осъмна с табели „ Преминаването неразрешено ”. Абсурдната обстановка, станала обект и на яд, и на насмешки в обществените мрежи, е на бул. „ Черни връх “.

„ Историческо. Доживяхме и първият частен бул. да изникне в София ”  , са единствено част от мненията под стотиците фотоси. Една от табелите даже не разрешава придвижването на пешеходци по тротоара и прилежащото пътно платно.

С огради или с колчета и вериги улици в София се отделят от години. Случаите са десетки. Така нормално притежателите си ги връщат откакто са реституирани, а общините нямат средства да ги изплатят назад. Днес частните улици в новите квартали, сякаш са нещо обикновено, заяви бТВ.

Немалка част от улиците в квартал „ Кръстова вада “ се водят частни.

Нова табела на бул. „ Черни връх “ осведоми, че прекосяването в региона даже и на пешеходци е нелегално. Тротоарът и платното посока център на булеварда също били частни.

Собственикът на терена в съседство не крие, че точно той е поставил знака. Собственикът на парцела пък сподели, че слагането на табелата е метод на митинг против Столична община, тъй като по думите му половината от бул. „ Черни връх “ е негова.

Административният съд постановява притежателят да се обезщети с малко над 17 хиляди лв., тъй като общината е застроила част от парцела му при разширението на булеварада от две на четири ленти. По думите му и до през днешния ден те не са платени.

След сигнала на бТВ знаците са демонтирани. Според общината отчуждителната процедура е завършила и знаците са противозаконни.

Те показват още, че сумата по компенсацията е преведена в служебна сметка, защото в хода на административното произвеждане е открито съществуване на искови молби към сдружението притежател. „ Средствата ще се изплатят на лицето, което откри правото си по общия исков ред “.

Представител на притежателя обаче твърди друго – по думите му правосъдното решение не може да се апелира и до момента в който сумата не бъде преведена, те са в правото си да слагат табели. Постави и ултиматум на общината – в границите на три дни табелите им да бъдат възобновени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР