И тази сутрин бомбените заплахи спрямо училища в София продължиха.

...
И тази сутрин бомбените заплахи спрямо училища в София продължиха.
Коментари Харесай

Училище в центъра на София бе затворено за 24 часа заради сигнал за бомба

И тази заран бомбените закани по отношение на учебни заведения в София продължиха. Учениците от 22-ро СУ " Георги Раковски " през днешния ден няма да учат, а вратите на образователното заведение ще бъдат затворени за 24 часа. Това оповестиха от управлението на учебното заведение, откакто е бил получен сигнал за бомба. Информацията за бомбената опасност е получена в 6 ч., когато в постройката не е имало възпитаници.

От рано сутринта в платформата „ Школо “ ученици на учебното заведение и родители бяха известени, че занятията се преустановяват за 24 часа.

Училището е в центъра на столицата на бул. „ Витоша “. Полицейското наличие в региона е засилено.

Десетки учебни заведения в София, Варна и Бургас бяха затворени поради бомбени закани, множеството от които бяха получени по електронната поща, а ГДБОП стартира следствие на сигналите. 

Междувременно шефът на 119-о учебно заведение в София Иван Стаматов популяризира във фейсбук скрийншот от имейл със опасност, получен в 9 часа тази заран. Подател е Егор Синянский със алегоричен имейл адрес: whitedevilrace666.

Иван Стаматов прикани службите да се задействат и заподозря, че става въпрос за бот с автоматизирана конфигурация да изпраща тези писма всяка заран едновременно.

Родители пък считат, че канонадата от закани за бомби през последните два дни евентуално са дело на възпитаници, само че все пак упорстват към тях да се подходи съществено и преди всичко с мисъл за сигурността на децата. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР