И тази година Община Разград се включва в най-мащабната глобална

...
И тази година Община Разград се включва в най-мащабната глобална
Коментари Харесай

Община Разград се включва в екоинициативата „Часът на Земята 2022“ в събота, 26 март 

И тази година Община Разград се включва в най-мащабната световна природозащитна самодейност „ Часът на Земята “. Тя се провежда всяка последна събота на месец март за 15-та поредна година от WWF – Световен фонд за дива природа. Тази година ще се случи сред 20,30 и 21,30 ч. на 26 март под мотото „ Часът на Земята 2022: Общ дом. Общо бъдеще. “.

Тази година от WWF и други екоорганизации упорстват единомислещо за по-решителни дейности, с цел да може до 2030 година да се обърне процесът на заличаване на природата. С самодейността уредниците от WWFизразяват и своята дълбока взаимност и поддръжка за сътрудниците си в Украйна, техните фамилии и народа им. Сред знаците на акцията тази година е рисунка на 15-годишната Елмаз Емиросанова от Украйна.

„ Часът на Земята 2022 “ ще се организира сред 20,30 и 21,30 ч. в събота, тогава в символ на взаимност с човечеството и планетата се изгасват светлините на публични здания и частни домове.

В този времеви диапазон в Разград ще бъдат изключени светлините на знакови за града обекти – Часовниковата кула и площад „ Независимост “ дружно с фонтана с момченцата.

Община Разград приканва и жителите да се включат в самодейността „ Часът на Земята “ като изгасят светлините в домовете си сред 20,30 и 21,30 ч. в събота.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР